''Τρέχω και Συλλέγω'' - Περιβαλλοντική Δράση του Πετρίτσειου Γυμνασίου Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024 09:04

''Τρέχω και Συλλέγω'' - Περιβαλλοντική Δράση του Πετρίτσειου Γυμνασίου Ληξουρίου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος για την ανακύκλωση «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» υλοποιεί δράση με τίτλο «Τρέχω και συλλέγω», σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα(καθαριότητας, περιβάλλοντος, ανακύκλωσης, παιδείας) του Δήμου Ληξουρίου, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παλικής, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Μαθητών Σχολείων Δήμου Ληξουρίου, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και το αθλητικό σωματείο ΝΕΟΛ. Προσκαλούμε, όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ληξουρίου να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση. Τη δράση μας στηρίζουν ο Δήμος Ληξουρίου και τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς.

Συγκεκριμένα, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών του δήμου μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη για ανακύκλωση, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 09:30 το πρωί, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Ληξουρίου, μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων της πόλης και όποιος άλλος επιθυμεί θα τρέξουν σε καθορισμένη διαδρομή συλλέγοντας παράλληλα απορρίμματα που θα συναντούν στο μήκος της. Στην επιστροφή οι μαθητές κάθε σχολικής μονάδας θα παραδώσουν τα απορρίμματα που συνέλεξαν σε υπεύθυνους του δήμου (στον χώρο στάθμευσης στην παραλία), οι οποίοι και θα τα ζυγίσουν. Η σχολική μονάδα που συνέλεξε τα περισσότερα θα βραβευτεί.

Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούμε στην κεντρική πλατεία όπου θα εκτεθούν έργα και κατασκευές των μαθητών σχετικά με την ανακύκλωση, αλλά και θα γίνουν διάφορες εικαστικές κατασκευές (ζωγραφιές, κολάζ ή κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά ) από τους μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών της Τεχνολογίας και των Εικαστικών του σχολείου μας και όποιου άλλου επιθυμεί να βοηθήσει.

Σας περιμένουμε όλους! Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα καπέλο για τον ήλιο και ένα παγουράκι με νερό έτσι ώστε να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πλαστικό μπουκάλι. Μην ξεχνάτε το σύνθημα:

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ - ΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ - ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ! »

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μαρκέτου Όλγα, Μεσσάρης Γεράσιμος, Καββαδία Βασιλική

  

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΟΣΜΑΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250