Τετραήμερη επίσκεψη της πολιτιστικής ακολούθου της Γαλλικής Πρεσβείας στην Κεφαλονιά
Αγαπητές φίλες και φίλοι της Alliance Française Αργοστολίου,Στις αρχές Μαΐου 2026, η κυρία Μαρί Ζοζέ Λεντούκ, πολιτιστική ακόλουθος για τη γαλλική γλώσσα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Alliance Française Αργοστολίου και επισκέφθηκε την Κεφαλονιά.
Η επίσκεψη είχε τη μορφή μιας τετραήμερης αποστολής, κατά την οποία η κα Λεντούκ στο πλαίσιο της γαλλοφωνίας στην Ελλάδα, συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολλές σημαντικές συναντήσεις, χωρίς φυσικά να παραλείψει να περιηγηθεί στο νησί της Κεφαλονιάς.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια συνάντηση στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με το οποίο η Alliance Française Αργοστολίου έχει υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων του Τέταρτου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, με την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου. Τέλος, το παιδαγωγικό σκέλος αυτής της αποστολής ολοκληρώθηκε στο σχολείο Μεσοβουνίων, με μια συνάντηση κατά την οποία η κυρία Λεντούκ και ένας εκπρόσωπος της Alliance Française Αργοστολίου, εξέφρασαν την υποστήριξη και τα θερμά τους συγχαρητήρια τόσο στη δασκάλα Γαλλικών όσο και στη διευθύντρια του σχολείου, για τη μεγάλη και επιτυχημένη συμμετοχή του σχολείου σε γαλλόφωνα προγράμματα.
Όσον αφορά το πολιτιστικό σκέλος αυτής της επίσκεψης στην Κεφαλονιά, η κυρία Λεντούκ απόλαυσε τη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα μιας κινηματογραφικής βραδιάς στους χώρους της Alliance Française Αργοστολίου και τη δυνατότητα να επισκεφθεί το νησί της Κεφαλονιάς.
Τέλος, με αφορμή την ετήσια γαστρονομική εκδήλωση που διοργανώνει η Alliance Française Αργοστολίου για να τιμήσει την ημέρα της «γαλλικής γαστρονομίας» ,η κα Λεντούκ παρακάθησε σε γεύμα πέντε πιάτων συνοδευόμενων από πέντε κρασιά της Κεφαλονιάς στο εστιατόριο Oinops και συναντήθηκε με άλλα μέλη της Alliance Française Αργοστολίου, Γάλλους που επέλεξαν να εγκατασταθούν στην Κεφαλονιά, καθώς και με πολλούς φίλους της Alliance Française Αργοστολίου, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Αντιπερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής και ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.
«Από την άφιξή μας στην Ελλάδα, είναι η πρώτη φορά που έχουμε πραγματικά την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα…». Αυτά τα λόγια της κυρίας Λεντούκ μας επιτρέπουν να πιστέψουμε ότι, πέρα από τον επαγγελματικό χαρακτήρα αυτής της επίσκεψης, κατόπιν πρωτοβουλίας της Alliance Française Αργοστολίου, εκείνη και ο σύζυγός της θα κρατήσουν πολύ καλές αναμνήσεις από την πρώτη επαφή τους με την Κεφαλονιά και ότι η γαλλοελληνική φιλία έχει ακόμα πολλά λαμπρά χρόνια μπροστά της.
Για τη Alliance Française Αργοστολίου
Περσεφόνη Γερουλάνου
Πρόεδρος



Νέα σελίδα του INKEFALONIA.GR στο Facebook.
Ακολούθησε το InKefalonia στο Facebook ↗






