Συγκίνηση: Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές της viral φωτογραφίας επέστρεψαν με ασφάλεια στο άθικτο σπίτι τους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 13:22

Συγκίνηση: Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές της viral φωτογραφίας επέστρεψαν με ασφάλεια στο άθικτο σπίτι τους

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Μία από τις φωτογραφίες που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα είναι εκείνη που απεικονίζει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο φέρι μποτ, στην περιοχή Πευκί.

Οι πρωταγωνιστές του στιγμιότυπου που απαθανάτισε ο Κώστας Τσιρώνης για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι ο Γεώργιος Λιάκος, 89 ετών και η 87χρονη σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου, ενώ στην αγκαλιά τους βρίσκεται το μικρό τους σκυλάκι, η Μπέλα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο φέρι μποτ που αναχωρούσε από το φλεγόμενο Πευκί, το λυπημένο βλέμμα της 87χρονης γυναίκας αλλά και η αβεβαιότητα για την τύχη τους συγκίνησε το διαδίκτυο.

Χθες, η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία έκανε μια ανάρτηση με τη φωτογραφία, όπου ζητούσε από τους συγγενείς του ζευγαριού να έρθουν σε επαφή μαζί της. Σκοπός ήταν να καλυφθούν τα έξοδα κτηνιατρικής φροντίδας και διατροφής της σκυλίτσας τους για τουλάχιστον ένα χρόνο.

«Βοήθεια προς τους ηλικιωμένους ΗΡΩΕΣ. Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία παρακαλεί τους συγγενείς του κ. Γιώργου 89 ετών, και της συζύγου του Παρισσώ 87 ετών με το σκυλάκι τους Μπέλα, που επιβιβάστηκαν εσπευσμένα με δεκάδες άλλους στο ferry boat στο Πευκί για να γλυτώσουν απ’ τη φωτιά, να επικοινωνήσουν με το Σωματείο μας διότι εμείς δεν έχουμε άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Σκοπός μας είναι μέσω των ευγενικών χορηγών και μελών μας να καλύψουμε για τουλάχιστον ένα χρόνο τα έξοδα διατροφής και κτηνιατρικής φροντίδας της Μπέλας, που με περισσή ευαισθησία κι αγάπη, οι ίδιοι φρόντισαν να πάρουν μαζί τους», έγραψαν.

Ωστόσο, σήμερα Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία ενημέρωσε την αρχική ανάρτηση γράφοντας: «Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι οι άνθρωποι επέστρεψαν στο σπίτι τους το οποίο δεν έχει υποστεί ζημιές, παρ' όλα αυτά η προσφορά μας ισχύει».

boavry.gr