Το INKEALONIA.GR μαζί με δυο Κεφαλονίτισσες σας ταξιδεύει στο μαγευτικό Καστελόριζο - Βρήκαμε μέχρι και... "Άγιο Γεράσιμο.." (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 15:12

Το INKEALONIA.GR μαζί με δυο Κεφαλονίτισσες σας ταξιδεύει στο μαγευτικό Καστελόριζο  - Βρήκαμε μέχρι και... "Άγιο Γεράσιμο.." (εικόνες)

Στο ακριτικό Καστελόριζο σας ταξιδεύει σήμερα το INKEFALONIA.GR, στο νοτιοανατολικότερο μέρος της ελληνικής επικράτειας, εκεί που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας και οι ελληνικές σημαίες παραμένουν ψηλά σε πείσμα όσων επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

Παρέα με δυο Κεφαλονίτισες, την Πόπη & την Ειρήνη Μιχαλάτου περιπλανιόμαστε στο γραφικό λιμάνι του Καστελόριζου, με την χαρακτηριστική τοπική αρχιτεκτονική με τα νεοκλασικά κτίρια και αποτυπώνουμε από το κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, την καταπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Οι εικόνες που καταγράφονται στο φωτογραφικό υλικό από το νησί συνολικού εμβαδού μόλις 9 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ιδιαίτερα γοητευτικές.

Το ταξίδι στο ακριτικό ελληνικό νησί αποτελεί εμπειρία ζωής, την οποία πρέπει να ζήσετε εάν έχετε τη δυνατότητα.

Οι μνήμες από το σπουδαίο παρελθόν του νησιού όπου υπήρξε άνθιση και οικονομική ευημερία και η ανάγκη διαφύλαξης  της ελληνικής του ταυτότητας καθιστούν το Καστελόριζο έναν τόπο όπου κάθε Έλληνας  στην Ελλάδα και την Οικουμένη πρέπει να έχει σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του…

Εικόνες : Πόπη Μιχαλάτου 

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης

kastelorizo 02 Μεγάληkastelorizo 03 Μεγάληkastelorizo 04 Μεγάλη

Στο λιμάνι του νησιού βρήκαμε τον "Άγιο Γεράσιμο". Μια από τις βάρκες των ψαράδων με όνομα με ιδιαίτερη σημασία για τους Κεφαλονίτες!

kastelorizo 05 Μεγάλη

kastelorizo 29 Μεγάληkastelorizo 06 Μεγάληkastelorizo 07 Μεγάληkastelorizo 08 Μεγάληkastelorizo 09 Μεγάληkastelorizo 10 Μεγάληkastelorizo 11 Μεγάληkastelorizo 12 Μεγάληkastelorizo 13 Μεγάλη

kastelorizo 01 Μεγάληkastelorizo 15 Μεγάληkastelorizo 16 Μεγάληkastelorizo 18 Μεγάληkastelorizo 19 Μεγάληkastelorizo 20 Μεγάληkastelorizo 21 Μεγάληkastelorizo 22 Μεγάληkastelorizo 23 Μεγάληkastelorizo 24 Μεγάληkastelorizo 25 Μεγάληkastelorizo 26 Μεγάληkastelorizo 27 Μεγάληkastelorizo 28 Μεγάληkastelorizo 30 Μεγάληkastelorizo 32 Μεγάληkastelorizo 33 Μεγάληkastelorizo 34 Μεγάληkastelorizo 35 Μεγάληkastelorizo 36 Μεγάληkastelorizo 37 Μεγάλη

kastelorizo 31 Μεγάλη