Οι πολύτιμοι «συνοδοιπόροι» που γίνονται «μαθήματα ζωής» και οι πικραμένοι των εκλογών!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 12:42

Οι πολύτιμοι «συνοδοιπόροι» που γίνονται «μαθήματα ζωής» και οι πικραμένοι των εκλογών!

Αφορμή για την σημερινή μας παρέμβαση είναι οι νερόβραστες ανακοινώσεις (συνεντεύξεις στην εκπομπή του Σάκη Βούτου) δύο στελεχών αντίστοιχα της δημοτικής παράταξης της άλλοτε «Ισχυρής» Κεφαλλονιάς. Δηλαδή ενός πικραμένου πρώην δημοτικού συμβούλου και ενός νυν υποβαθμισμένου, λόγω βαριάς προϋπηρεσίας!!, στον νεοσύστατο Δήμο Ληξουρίου.

Υποκρισία, κυνισμό και φαρισαϊσμό διακρίνει τα λεγόμενα των φωστήρων της πολιτικής που παπαγαλίζουν τα γνωστά κοινότυπα (αποστάτης, έλλειψη τσίπας κλπ) σε τέτοιες περιπτώσεις. Τι περίμεναν δηλαδή οι υποτακτικοί;; αντάρτικο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από έναν καθ΄ εξοχήν πράο και συναινετικό άνθρωπο της αυτοδιοίκησης, όπως είναι ο Σπύρος Ματιάτος.
Πως από «Νέστωρα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τον αποκαλούσαν διάφοροι συνοδοιπόροι του, επανειλημμένα μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, έγινε ξαφνικά το «Απολωλός πρόβατον» για να θυμηθούμε και το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, άγιες ημέρες που έρχονται!!

Πως καταλαβαίνουν όλοι αυτοί το περιβόητο «έντιμη συνεργασία ή πολιτική συναλλαγή» με το οποίο μας έχουν πρήξει τα συκώτια οι διάφοροι «πατριάρχες» της έντυπης ξεπερασμένης δημοσιογραφίας;;
Απλά και σταράτα το τωρινό εκλογικό αυτοδιοικητικό σύστημα απαιτεί συνεργασίες. Όταν κάποιοι εχέφρονες ασφυκτιούν μέσα στην ίδια τους την παράταξη απλά διαχωρίζουν την θέση τους και βαδίζουν το δικό τους δρόμο, βλέποντας τακτικές “ανορθόδοξου πολέμου” και τρικλοποδιές κάποιον καιροσκόπων και μυαλοφυγόδικων, νομίζοντας ότι με «πολιτικές πιέσεις» και κραυγές θα επιτύχουν αλλότρια ιδία συμφέροντα.

«Ο Ματιάτος δεν θα «έχει μούτρα» να κατέβει στην αγορά και ότι ενδεχομένως να υπονόμευσε την παράταξη Παρίση ένα χρόνο πριν τις εκλογές…….» αντιγράφουμε από την έγκυρη ιστοσελίδα «e-kefalonia».
Τάδε έφη Ζαρατούστρας είπε ο εκ Φαρακλάτων φιλόσοφος Νίτσε. Ο μεταμορφωμένος άλλοτε ως ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό της Αγκάθα Κρίστι και άλλοτε ως αστυνόμος Σαίνης εξιχνίασε το σατανικό σχέδιο Ματιάτου. Υπονόμευσε, ένα χρόνο πριν τις εκλογές, την παράταξη Παρίση με την αδιαφορία και την αδράνεια του ως αντιδήμαρχος καθαριότητας, έτσι ώστε να χαθούν οι εκλογές και να πάρει την αντιδημαρχία Ομαλών από την παράταξη Μιχαλάτου. Λίγο ακόμη τέτοιες πολιτικές κοτσάνες και θα «εξαρθρώσουν» την οποιαδήποτε σοβαρότητα τους έχει απομείνει!!.

Δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην πρωτότυπη και ιδιότυπη συνάμα «δημοσιογραφία» ορισμένων εμμονικών δαιμονολογούντων. Είναι πράγματι εμμονή στα πέντε πρωτοσέλιδα της εβδομάδας τα έξι!! να αναφέρουν τον τωρινό Δήμαρχο Αργοστολίου. Ο Θεόφιλος ο «πήξιος» ο «δήξιος» που «καίγεται το σύμπαν» με τον κορωναιό και αυτός ραδιουργεί κλπ κλπ. Όλα αυτά τα επιτεύγματα των δημοσιολογούντων, ο κυνισμός, η αυθαιρεσία, τα ψέματα, οι «καθημερινές ανώνυμες κακοήθειες τους», «που αντιστοιχούν στις βιαιότητες, στις λεηλασίες, στους εμπρησμούς, τις προδοσίες του πολέμου», όπως λέει ο Μπαλζάκ, μας θύμισε το μυθιστόρημα του: Χαμένες Ψευδαισθήσεις.

Εκεί με το ζόρι ο Δήμαρχος της πόλης να περάσει τον ιερό ναό του ευσεβούς πατριάρχη και να προσκυνήσει την άγια εικόνα της τίμιας δημοσιογραφίας που το κερί μπροστά της ποτέ δεν έσβησε και ρέει μύρο ασταμάτητα και ευωδιάζει τους λιγοστούς και αφελείς πιστούς που τους απέμειναν.

Αλλά ας σοβαρευτούν κάποιοι γιατί παραπάει το αηδιαστικό τους φαινόμενο πιστεύοντας ότι με αυτόν τον πρωτοποριακό δημοσιογραφικό λόγο θα πιστέψει κανείς ότι η «καλόπιστη» !! κριτική τους και οι δήθεν αποκαλύψεις της πλάκας γίνονται για το καλό του τόπου από τα στραβά του Μιχαλάτου.

Αυτό το λαμπρό δημοσιογραφικό λόγο αγνοούσαν βέβαια οι κουτόφραγκοι δημοσιογράφοι του Μπαλζάκ και δεν αμφιβάλουμε ότι εάν ζούσε σήμερα θα τους αφιέρωνε νέους τόμους της «Ανθρώπινης Κωμωδίας». Ας βρούνε λοιπόν άλλοι τις κατάλληλες λέξεις που αρμόζουν για να τους χαρακτηρίσουν, γιατί εμείς ομολογούμε ότι αδυνατούμε!!.

ΥΓ.: Ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι αλλά και οι προηγούμενοι που γράφουν τις αλήθειες!!. Είναι ίδιες οι μελέτες που εγκρίθηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια για την αναβάθμιση του ΧΥΤΥ στη «Παλλοστή». Δηλαδή η 262/2016 και η πρόσφατη απόφαση 70/18-2-2020 (ΑΔΑ: ΩΚΔΑ46ΜΓΤΤ-ΔΧΚ). Άλλαξε ή όχι το φυσικό αντικείμενο του έργου και προς ποια κατεύθυνση;;.

Η διαφορά στην μείωση του προϋπολογισμού κατά 1.500.000 ευρώ σε τι έγκειται;;

Είναι φανερό για τους άνωθεν δημοσιολογούντες ότι για αυτό το θέμα κατάπιαν την γλώσσα τους….

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ»




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ