Χαράλαμπος Τζανετάτος: Ένας Κεφαλονίτης με σπουδαίο κοινωνικό έργο στον Παναμά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 11:03

Χαράλαμπος Τζανετάτος: Ένας Κεφαλονίτης με σπουδαίο κοινωνικό έργο στον Παναμά


Δεν ξέρω ποια μαγικά DNA γενναιοδωρίας και ελληνικότητας διοχετεύει η Κεφαλονιά στα παιδιά της, αλλά εγώ έχω την τύχη να γνωρίζω έναν πραγματικό Ολυμπιονίκη της δημιουργίας και της αγάπης, έναν Έλληνα, που δοξάζει τη χώρα μας στον Παναμά. Είναι ο Χαράλαμπος Τζανετάτος, αδελφός του πρωτοπόρου εφοπλιστή Βαγγέλη Τζανετάτου και ξάδελφος του άλλου μεγάλου Έλληνα, του καθηγητή Ανδρέα Τζάκη, του μάγου των μεταμοσχεύσεων. Ο Χαράλαμπος Τζανετάτος είναι εκείνος που πρωταγωνίστησε με αγάπη δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, όταν πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μεταμόσχεση ήπατος.

Είναι εδώ και 15 χρόνια Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στον Παναμά και οι επιχειρηματικές του πολυποίκιλες δραστηριότητες έχουν σαν βάση τους τον Παναμά, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες κ.λπ., με μία φανταστική γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, από... καρφίτσες... μέχρι αεροπλάνα.

Ανεπανάληπτο και εντυπωσιακό είναι το ανθρωπιστικό του έργο: «Έχει ιδρύσει στον Παναμά Ελληνικό Σχολείο με το όνομα ΑΘΗΝΑ, αλλά και ξενώνα για τη φιλοξενία Ελλήνων, ενώ τώρα προχωρεί και στη δημιουργία ενός γιγαντιαίου νοσοκομειακού συγκροτήματος στον Παναμά για να τιμήσει τη μνήμη της αγαπημένης του κόρης Ιρμίτα, που πριν από πέντε χρόνια μία νταλίκα «αφηνιασμένη» της πήρε τη ζωή, στα 21 της χρόνια, την παραμονή που θα ερχόταν από τον Παναμά στην Ελλάδα για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Το συγκλονιστικό νοσοκομείο που δημιουργείται με τη δωρεά του Χαράλαμπου Τζανετάτου και της αγαπημένης Παναμέζας συζύγου του Ίρμας, θα ονομαστεί «Ιρμίτα», για να θυμίζει πάντα την αλησμόνητη χαμογελαστή κόρη τους, την Ιρμίτα.

Πολλές δωρεές έχει κάνει ο Χαράλαμπος Τζανετάτος και για την άλλη του κόρη, την υπέροχη Λούση, που κι αυτή αγαπά την Ελλάδα περισσότερο από μας.

Εκείνο, όμως, που συγκινεί περισσότερο απ όλα είναι μια άγνωστη πρωτοβουλία του Χαράλαμπου Τζανετάτου, που έπεισε τον Πρόεδρο του Παναμά και φίλο του, τον Martin Torrijos, να αποσύρει την αναγνώριση που είχε κάνει ο Παναμάς στα Σκόπια, για να λέγονται Μακεδονία, και έτσι τώρα είναι διπλά υπερήφανος, αφού χάρη στη μεσολάβησή του ο Παναμάς λέει «ΟΧΙ» στους Σκοπιανούς.

Πώς, λοιπόν, να μην είμαι κι εγώ υπερήφανος ως Έλληνας, αφού έστω και στο εξωτερικό υπάρχουν Ολυμπιονίκες Έλληνες της αγάπης, της δημιουργίας και της φιλανθρωπίας, όπως ο Χαράλαμπος Τζανετάτος, που τιμά και την Κεφαλονιά την πατρίδα του, αλλά και ολόκληρο τον Ελληνισμό των 5 ηπείρων;

Πηγή: womenonly.gr


Ετικέτες: