Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τίμησε τον 92χρονο Κεφαλονίτη Βαλσαμάκη Σκλαβούνο για την πολυετή προσφορά του

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 22:45

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τίμησε τον 92χρονο Κεφαλονίτη Βαλσαμάκη Σκλαβούνο για την πολυετή προσφορά του

Επίσημο δείπνο παρέθεσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με συμμετοχή εκπροσώπων από 44 ελληνικές κοινότητες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, ενώ είχε ιδιαίτερη αξία η βράβευση ομογενών που άφησαν το στίγμα τους μέσω της ενεργούς συμμετοχής στους στις ελληνικές κοινότητες που κρατούν ζωντανή τη «φλόγα» του ελληνισμού στην αμερικανική μεγαλούπολη.

 Από την Κεφαλονιά, βραβεύθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο  92χρονος Βαλσαμάκης Σκλαβούνος με καταγωγή από την Πεσσάδα, για την πλούσια δράση του μέσα από την κοινότητα του Αγίου Γερασίμου.

Ο κ. Σκλαβούνος , ακμαίος , διαυγής και με αξιοζήλευτη ζωντάνια , ήταν από την πρώτη γενιά των κεφαλονιτών ομογενών και ξεχώρισε για την καλοσύνη του και για την αγάπη του για προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκλαβούνος κάθε Κυριακή παίρνει το αυτοκίνητο του, το οποίο οδηγεί ο ίδιος και μεταβαίνει στον Άγιο Γεράσιμο για την συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία, ενώ στα γεύματα της Φιλοπτώχου είναι πρωτεργάτης της Κουζίνας!

Περήφανος για την οικογένεια του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και το δισέγγονο του , αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές!

IMG 1785

IMG 1698

IMG 1697

Το κείμενο από το γραφείο της εκκλησίας για τον Βαλσαμάκη Σκλαβούνο

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Γερασίμου επέλεξε να τιμήσει τον κ. Βαλσαμάκη Σκλαβούνο για τη μεγάλη αυτή αναγνώριση. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 υπήρξε ακούραστος συμπαραστάτης του Αγίου Γερασίμου, υπηρετώντας την Εκκλησία με την εργατικότητα, το γενναιόδωρο πνεύμα και την αγάπη του για όλους. Μπορούμε να του δώσουμε πολλούς τίτλους, Αντιπρόεδρος, Μέλος ΔΣ, Πρόεδρος, Μέλος Εκκλησίας και σιωπηλός συνεργάτης σε όλα τα Μεσημεριανά γεύματα του Φιλοπτώχου. Πατέρας, θείος, αδερφός, παππούς, προπάππους αλλά ο πιο σημαντικός τίτλος που μπορεί να απονεμηθεί είναι δούλος του Θεού. Η προσήλωση του κ. Βαλσαμάκη Σκλαβούνου στην Εκκλησία και οι αξίες της είναι απόδειξη του ποιος είναι. Είμαστε όλοι ευλογημένοι που τον έχουμε μαζί μας και τον τιμούμε με αυτή τη μικρή αναγνώριση για την ευεργεσία του προς τον Άγιο Γεράσιμο. Με πολλή ευγνωμοσύνη και αγάπη η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Γερασίμου

Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος

κ. Γεράσιμος Αθανασάτος, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Η Γυναικεία Φιλόπτωχος Εταιρεία «Ευσπλαχνία» Αγίου Γερασίμου


Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης

Φωτογραφίες : Πόπη Μιχαλάτου