Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως 100 δόσεις στον Δήμο Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 17:00

Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως 100 δόσεις στον Δήμο Ληξουρίου

Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως 100 δόσεις στον Δήμο Ληξουρίου

Ρυθμίσεις οφειλών – Διαγραφές προσαυξήσεων

Ο Δήμος Ληξουρίου ενημερώνει  τους οφειλέτες ότι μπορούν να ρυθμίσουν τις βεβαιωμένες οφειλες (από 15/2/2020μέχρι 30/6/2021) και ληξιπρόθεσμες ή πρώην ρυθμισμένες οφειλές τους από οποιαδήποτε αιτία προς τον Δήμο μας  (τέλη, κλήσεις κλπ)  με ευνοϊκούς όρους και διαγραφές προσαυξήσεων σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.Η ρύθμιση αφορά σε οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία και τέθηκαν σε πλαίσιο αναστολής εργασίας ή ενισχύθηκαν από το κράτος, ανέργους καθώς και ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν.

Δικαιολογητικά: Δήλωση αναστολής στο σύστημα Εργάνη, Αποδεικτικό καταβολής κρατικής ενίσχυσης, Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, , Δήλωση μείωσης ενοικίου στο taxisnet.

 Αίτηση ρύθμισης οφειλών ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 

Δόσεις και απαλλαγές προσαυξήσεων:

Επίσης αίτηση για πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων στη περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ποσού οφειλής μπορεί να καταθέτει κάθε υπόχρεος και θα εξετάζεται από τον Δήμο. Η ρύθμιση αφορά και σε επιχειρήσεις – Νομικά πρόσωπα. 

Δικαιολογητικά:  Προσωποποιημένη πληροφόρηση από το taxisnet, Δήλωση εκπροσώπησης (όπου απαιτείται)

 Αίτηση ρύθμισης οφειλών ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 

 Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στην σχετική ρύθμιση είναι μέχρι 31/10/2021.

Οι αιτήσεις για την  ρύθμιση οφειλών  υποβάλλονται  από τον οφειλέτη στην  Οικονομικη Υπηρεσια του Δήμου Ληξουρίου (Αφων Ιακωβάτων 4,Ληξούρι) Αρμόδιος Υπάλληλος, Αλεξανδράτος Πέτρος (Αναπληρωτής Προϊστάμενος Ταμείου) .

Τηλέφωνο:2671360905 email (oikonimiki@lix.gov.gr)

Από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Ληξουρίου