Οικολόγοι Πράσινοι: Να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στα ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 19:03

Οικολόγοι Πράσινοι: Να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στα ΑμεΑ

Tην άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαΐου στα ΑμεΑ, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ανακοίνωση της θεματικής τους ομάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας με αναπηρία, οι οποίοι με ανοιχτή επιστολή της Ε.Σ.ΑμεΑ. προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και άλλους φορείς, ζητούν την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου -με το σύστημα που προϋπήρχε της απογραφής- καθώς η περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή τους θα δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς από τους δικαιούχους και τις οικογένειες τους.

Παρότι η ΕΣΑμεΑ έχει εκφράσει τη στήριξη της στην απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και στη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών Κοινωνικών και Προνοιακών επιδομάτων, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της απογραφής δημιουργεί μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία οι δικαιούχοι δεν λαμβάνουν επιδόματα και παραμένουν χωρίς τη στήριξη της πολιτείας σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Καλούμε τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας να δεσμευτούν άμεσα για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαΐου στους δικαιούχους και στη συνέχιση της καταβολής τους με βάση το προηγούμενο σύστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απογραφής και της δημιουργίας του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Πηγή: ert.gr