Μιχάλης Βασιλάτος στον COSMOS 96,5: Φορολογικές δηλώσεις από 30 Μαρτίου αλλά χωρίς ενημερωμένα στοιχεία!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 14:23

Μιχάλης Βασιλάτος στον COSMOS 96,5: Φορολογικές δηλώσεις από 30 Μαρτίου αλλά χωρίς ενημερωμένα στοιχεία!

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕΚΙ Μιχάλης Βασιλάτος, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την περίοδο έναρξης των νέων φορολογικών υποχρεώσεων.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι στις 30 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά όπως εξήγησε δεν είναι πάντα σε πλήρη λειτουργεία και γι΄ αυτό δίνονται κάθε χρόνο παρατάσεις. Εξήγησε ότι στις τροποποιητικές μηδενικές εκπρόθεσμες δηλώσεις, πλέον δεν θα υπάρχει πρόστιμο. Σημείωσε ότι τα ζευγάρια καλό θα είναι να κάνουν κοινές δηλώσεις εκτός από κάποιες περιπτώσεις που δεν γίνεται να είναι κοινή η δήλωση, όπως ζευγάρια σε διάσταση.

Ο κος Βασιλάτος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κατά το περασμένο έτος  οι λογιστές είχαν επωμιστεί το βάρος να υποβάλλουν αιτήσεις πολιτών για τα διάφορα οικονομικά βοηθήματα (pass). Υπογράμμισε πως πλέον ο κόσμος είναι κάπως εκπαιδευμένος και τα ΚΕΠ εξυπηρετούν τους πολίτες για αυτές τις αιτήσεις, με αποτέλεσμα οι λογιστές να μην ασχολούνται με τα συγκεκριμένα ζητήματα.