Η νέα φορολοταρία: Έπαθλα έως και 100.000 ευρώ – Τι αλλάζει στις κληρώσεις

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 20:41

Η νέα φορολοταρία: Έπαθλα έως και 100.000 ευρώ – Τι αλλάζει στις κληρώσεις

Aπό 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ θα είναι τα νέα ποσά που θα κληρώνονται στη φορολοταρία , όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Οι μηνιαίες κληρώσεις πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, με ηλεκτρονικό τρόπο, σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.

Σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

– 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,

– 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,

– 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,

– 500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Το μηνιαίο διανεμόμενο χρηματικό ποσό

Το μηνιαίο διανεμόμενο χρηματικό ποσό κατανέμεται σε πεντακόσιους πενήντα έξι δικαιούχους πολίτες, κατά τη σειρά ανάδειξης των τυχερών λαχνών (ο πολίτης που κατέχει τον πρώτο τυχερό λαχνό κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ, οι κατέχοντές τους 2ο έως 6ο το έπαθλο των 20.000 ευρώ κ.ο.κ.). Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

Στο τελευταίο δεκαήμερο εκάστου ημερολογιακού έτους διεξάγεται κλήρωση στην οποία συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες στο ίδιο ημερολογιακό έτος 12 μηνιαίες κληρώσεις.

Στη συγκεκριμένη κλήρωση αναδεικνύονται:

– 12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος,

– τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.

Ειδικά ορίζεται ότι στην πρώτη ετήσια κλήρωση κατ’ εφαρμογή της παρούσας παραγράφου:

– Συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες 11 μηνιαίες κληρώσεις στο διάστημα Φεβρουάριος 2022 έως Δεκέμβριος 2022.

Για τον υπολογισμό του χρηματικού ποσού που προκύπτει από τα αδιάθετα ποσά προηγούμενων κληρώσεων, λαμβάνονται υπόψη οι μηνιαίες κληρώσεις που διενεργήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση για τη φορολοταρία εδώ

Πηγή: enikonomia.gr


enikos.gr