Μουσείο Σκλάβου: Εάν εκλεγεί ο Παρίσης θα πετάξει έναν χώρο Πολιτισμού για να επαναφέρει τις κόκκινες μοκέτες ;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 22:45

Μουσείο Σκλάβου: Εάν εκλεγεί ο Παρίσης θα πετάξει έναν χώρο Πολιτισμού για να επαναφέρει τις κόκκινες μοκέτες ;

Επί Δημαρχίας Τσιλιμιδού αγοράστηκε το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας με σκοπό την δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού που τόσο είχε ανάγκη η πρωτεύουσα του νησιού μας.

Μια αξιέπαινη προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από όλους τους σοβαρούς πολίτες αυτού του νησιού που ήθελαν ένα κύτταρο πολιτισμού στην καρδιά του Αργοστολίου.

Το 2010, με την εκλογή του ο Παρίσης, αυθαίρετα κυριολεκτικά, κατέλαβε το κτίριο και το μετέτρεψε σε προσωπικό του γραφείο σύμφωνα με την αισθητική του, κόκκινες κουρτίνες κλπ, και πάγωσε επί εννέα χρόνια κάθε σκέψη για την χρήση του ακινήτου σύμφωνα με τον σκοπό που αγοράστηκε.

Ήταν βλέπετε προτεραιότητα και απαραίτητο για τον Αυτοκράτορα Παρίση να πίνει τον καφέ του στην κόκκινη μοκέτα και να υποδέχεται τις Βραζιλιάνες από το Μοσχάτο που έφερνε ο Κωνσταντάκης από την δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού.

Ήρθε το 2019 ο Μιχαλάτος, και απολύτως συνεπής με το προεκλογικό του πρόγραμμα, μετέφερε το Γραφείο Δημάρχου  εκεί όπου ήταν επί δεκαετίες, στο ταπεινό γραφείο της Πλατείας Βαλλιάνου και ξεκίνησε τις προσπάθειες του για την δημιουργία χώρου πολιτισμού στον χώρο του «Μεγάρου Παρίση».

Κατόρθωσε, με σκληρή δουλειά και με την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μελετήσει, να εντάξει, να χρηματοδοτήσει και να συμβασιοποιήσει την δημιουργίαενός Μουσείου, με τα εκθέματα ενός από τους μεγαλύτερους γλύπτες του αιώνα, του αείμνηστου Κεφαλονίτη Γεράσιμου Σκλάβου.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους συντάκτες του προγράμματος πολιτισμού του κ. Παρίση , ποιά είναι η θέση της παράταξης τους, εάν εκλεγούν;

Θα πετάξουν την ευκαιρία δημιουργίας ενός χώρου πολιτισμού στο κέντρο του Αργοστολίου, που προσδίδει πολιτιστική, οικονομική, τουριστική υπεραξία στην πόλη μας για να επαναφέρουν τις κόκκινες μοκέτες του Παρίση;

Θα καταργήσουν ένα κόσμημα πολιτισμού για να πίνει το καφέ του ο κ. Παρίσης;