Πώς να αξιοποιήσετε το μαύρο πουκάμισο στο καθημερινό σας ντύσιμο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 18:33

Πώς να αξιοποιήσετε το μαύρο πουκάμισο στο καθημερινό σας ντύσιμο

Τα ανδρικά πουκάμισα αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας καθώς συμβαίνει να προσαρμόζονται σε κάθε στιλ, ανάλογα με το ύφος που θέλετε να αποπνέει το συνολικό ντύσιμο.

Το μαυρο πουκαμισο εν προκειμένω, συνιστά ένα ρούχο που κάθε άνδρας χρειάζεται να έχει στην ντουλάπα του.

Εκτός από το λευκό πουκάμισο, που θεωρείται ρούχο πασπαρτού για το ανδρικό ντύσιμο καθώς φοριέται με ποικίλους τρόπους κάθε εποχή του χρόνου, το «αντίπαλο δέος» του χρωματικά, δηλαδή το μαύρο πουκάμισο, διεκδικεί σθεναρά το μερίδιο της διαχρονικότητας που του αρμόζει, κερδίζοντας πολλές φορές στα σημεία.

Αν σας ενδιαφέρει να ανανεώσετε την εμφάνισή σας και να αξιοποιήσετε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τα ρούχα που έχετε ήδη στη ντουλάπα σας και να τα συνδυάσετε με ένα μοντέρνο μαύρο πουκάμισο, δείτε παρακάτω όσα χρειάζεται να προσέξετε.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς πουκάμισο

Όταν διαλέγετε νέα πουκάμισα για να εμπλουτίσετε τις επιλογές σας στο καθημερινό και επίσημο ντύσιμο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου σε πόσες περιστάσεις και πόσο συχνά μπορείτε να τα φορέσετε.

Στην περίπτωση του μαύρου πουκάμισου, για το οποίο οι συνδυασμοί που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι ανεξάντλητοι, προτείνεται να εξετάσετε αν το κομμάτι που επιλέγετε προσιδιάζει στις ανάγκες σας, ώστε να προμηθευτείτε το πλέον κατάλληλο.

Και αυτό γιατί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το κάθε πουκάμισο να ταιριάζει με το προσωπικό σας γούστο αλλά και να προσιδιάζει στον σωματότυπό σας, ακολουθώντας το ύφος του ντυσίματος, που επιδιώκετε να δημιουργήσετε.

Επομένως, αν επιδιώκετε να ενισχύσετε τη διαχρονικότητα στο ντύσιμό σας επιλέξτε ένα Regular fit πουκάμισο που διατηρεί τη κλασική, φαρδιά γραμμή  των πουκαμίσων και χαρακτηρίζεται από τη χαλαρή εφαρμογή του στο σώμα.

Αν πάλι, στοχεύετε να υιοθετήσετε ένα πιο μοντέρνο look -και εφόσον ο σωματότυπός σας το επιτρέπει- προτιμήστε να προμηθευτείτε ένα μαύρο πουκάμισο με slim fit εφαρμογή που αγκαλιάζει το ανδρικό σώμα, αναδεικνύοντας την αρρενωπότητά του.

Συνήθως οι πιο ώριμοι ηλικιακά άνδρες επιλέγουν διαχρονικά Regular πουκάμισα, ενώ οι νεαρότεροι τείνουν να προτιμούν τις Slim επιλογές σε πουκάμισα, ειδικά αν διαθέτουν μυώδες σώμα.

Πώς να δημιουργήσετε μοντέρνους συνδυασμούς με ένα μαύρο πουκάμισο

Τζιν παντελόνι με μαύρο πουκάμισο

Ένας ασφαλής και casual συνδυασμός είναι να φορέσετε το καινούριο σας μαύρο πουκάμισο με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι. Προκειμένου να μην μοιάζει το ντύσιμό σας με «τολή εργασίας», επιλέξτε ένα skinny τζιν, ή ένα στενό chinos παντελόνι, μαζί με ένα μαύρο πουκάμισο τύπου oxford, το οποίο θα αφήσετε ανοιχτό στο επάνω μέρος.

Γκρι παντελόνι με μαύρο πουκάμισο

Το γκρι ταιριάζει με όλα! Όταν συνδυάζετε ένα γκρι παντελόνι με μαύρο πουκάμισο, φροντίστε ώστε τα δύο αυτά είδη ένδυσης να αποπνέουν παρόμοιο ύφος, είτε ντύνεστε για casual περίσταση είτε για πιο επίσημη. Αν θέλετε ένα κομψό ντύσιμο για κάθε μέρα, συνδυάστε με το look σας ένα απλό άσπρο αθλητικό παπούτσι.

Πουλόβερ με μαύρο πουκάμισο

Τα σκουρόχρωμα πουκάμισα εν γένει δημιουργούν μοναδική αντίθεση με τα πουλόβερ σε έντονες αλλά και πιο παλ αποχρώσεις. Για ένα διαχρονικό look, επιλέξτε σκουρόχρωμο πουλόβερ για να συνδυάσετε με το μαύρο πουκάμισό σας ενώ για μια πιο ανάλαφρη εμφάνιση, επιλέξτε πουλόβερ σε παλ χρωματισμούς




00 inkefalonia general ad 300X250