Η πρώτη πλωτή σουίτα στον κόσμο θυμίζει κάτι από Τζέιμς Μποντ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 09:46

Η πρώτη πλωτή σουίτα στον κόσμο θυμίζει κάτι από Τζέιμς Μποντ

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας πλοίων Ζαν Μισέλ Ντικανσέλ δημιούργησε μία λευκή κάψουλα, που αποτελεί επί της ουσίας τη μοναδική πλωτή σουίτα στον κόσμο.

Το εντυπωσιακό δημιούργημά του είναι πλήρως λειτουργικό και, παράλληλα, σέβεται σε απόλυτο βαθμό το περιβάλλον. Διαθέτει φωτοβολταϊκά πάνελ προκειμένου να παρέχει ρεύμα και ζεστό νερό στους ενοίκους του, ενώ είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα επεξεργασίας λυμάτων, ώστε το νερό της τουαλέτας να καταλήγει πεντακάθαρο πίσω στη θάλασσα.

Έχει μέχρι και άγκυρα, με την οποία μπορεί κανείς να αγκυροβολήσει σε όποιο μέρος επιθυμεί. Ακόμα κι αυτή είναι φτιαγμένη με τρόπο που να μην προκαλεί καταστροφή στο βυθό.

Ο Ζαν Μισέλ Ντικανσέλ εμπνεύστηκε την κάψουλα από μία διάσημη ταινία του Χόλιγουντ. Ο θρυλικός Τζέιμς Μποντ, με το προσωπείο του Ρότζερ Μουρ, διαφεύγει των «κακών» μαζί με το κορίτσι του αγκαλιά σε μια φουτουριστική κάψουλα. Στο εσωτερικό της ένας αναπαυτικός καναπές-κρεβάτι, βιβλία, τα απαραίτητα ποτά και κάθε άνεση που χρειάζεται 007 για να σαγηνεύσει την παρτενέρ του. Η τελευταία σκηνή της ταινίας «Τζέιμς Μποντ: Η κατάσκοπος που μ’ αγάπησε», το 1977, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το σημερινό θαύμα της τεχνολογίας.

Η πλωτή κάψουλα καλύπτεται περιμετρικά από παράθυρα, προκειμένου όσοι επιβαίνουν σε αυτή να έχουν πάντοτε θέα στο απέραντο γαλάζιο, ενώ και το πάνω μέρος της ανοίγει, προσφέροντας ξεκούραστες ώρες ηλιοθεραπείας. Μπορεί να μοιάζει αδύνατο για το στρογγυλό δωμάτιο, όμως η εταιρία υποστηρίζει πως δύναται να ταξιδέψει σαν οποιοδήποτε πλεούμενο, με την προϋπόθεση πως στη θάλασσα επικρατούν άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Η πλωτή κάψουλα έχει περίμετρο 30 μέτρα, ενώ ζυγίζει 18 τόνους. Ο εσωτερικός χώρος φτάνει τα 50 τ.μ. και έτσι μπορεί να φιλοξενήσει έως και δώδεκα άτομα. Η Anthenea, όπως ονομάζεται το φουτουριστικό πλωτό δωμάτιο ξενοδοχείου, κοστίζει γύρω στα 280 ευρώ για την ενοικίασή της για μία ημέρα, ενώ για να την αγοράσει κανείς θα πρέπει να καταβάλει ποσό που ξεπερνά τα 450.000 ευρώ.

www.pronews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250