Έλλη Πατρικίου: Το όνειρο και η πραγματικότητα - Ένα αστέρι γεννιέται!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 18:06

Έλλη Πατρικίου: Το όνειρο και η πραγματικότητα - Ένα αστέρι γεννιέται!

Η πανέμορφη Έλλη, με το...Κεφαλονίτικο αίμα, ζει το όνειρό της στο Χόλιγουντ! Απο το Φισκάρδο στο πιο διάσημο προάστιο του Λος Άντζελες!

Όταν η Έλλη ήταν πολύ μικρή, συνήθιζε να στέκεται μπορστά στον καθρέφτη και να φαντάζεται πως βρίσκεται στην σκηνή κάτω απο φώτα και προβολείς. Η εικόνα αυτή έμεινε με την Έλλη για χρόνια μέχρι που το Χόλιγουντ ήρθε στην Κεφαλονιά για τα γυρίσματα της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι».

Το όνειρο της μικρής τότε, όμορφης, ξανθιάς σγουρομάλλας Έλλης έγινε πραγματικότητα αφού βρέθηκε να ακολουθεί τα «αστέρια» στο νησί, να μιλάει μαζί τους και εν τέλη να πιστέψει στο όνειρό της, που πλέον είχε μετατραπεί σε στόχο, πως θα κατάφερνε μία μέρα να γίνει ηθοποιός στο παγκόσμιο στερέωμα.

Πρώτο της βήμα, λοιπόν, να εξοπλιστεί με γνώσεις για τον κόσμο των ταινιών και πως αυτές απο άϋλες ιδέες μεταφέρονται γεμάτες συναίσθημα στις οθόνες μας.

Photo taken by Cliff Lipson for NAZCOURT

Η Έλλη έλαβε μέρος σε σχολικές παραστάσεις μέχρι που αποφοίτησε και άρχισε να δημιουργεί τις δικές της ταινίες. Η αποφασιστικότητα, η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η επιμονή της την έφεραν στο Screen Actors Union, οκτώ μήνες μετά την αποφοίτησή της, όταν και προσκλήθηκε ευγενικά να γίνει μέλος του Union. Η SAG AFTRA, η Ένωση Συνεργατών Ηθοποιών και Screen Actors Guild, διακρίνει μοναδικά ταλαντούχους ηθοποιούς στον κλάδο της ψυχαγωγίας και η ιδιότητα μέλους είναι πολύτιμη στον κλάδο.

Κοιτάζοντας πίσω το μονοπάτι που την οδήγησε σε αυτήν τη στιγμή αναγνώρισης, η Έλλη ένοιωθε ότι το Χόλιγουντ είχε, κατά κάποιον τρόπο, έρθει στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς μόνο για εκείνη, και ότι ο γλυκός ήχος του μαντολίνου του Λοχαγού Κορέλι θα την επέστρεφε στο Χόλιγουντ. 

Η Έλλη πήγε από μικρότερους ρόλους σε μικρά τηλεοπτικά τμήματα όπως στου VH1 το Good Clean Fun “Barely Famous” επεισόδιο "Love & Upton" και στο Funny or Die επεισόδιο “The Millionaires”, σε έναν ρόλο πρωταγωνιστή στο τηλεοπτικό δράμα του John Singleton, το Snowfall που προβάλλεται στο κανάλι FX TV σε όλες τις ΗΠΑ και σε έναν ακόμη ρόλο πρωταγωνιστικό στη σειρά The Mojave Sisters, το οποίο προβάλλεται στο Amazon Prime.

Mojave Sisters Premiere with Mum And Dad

H Έλλη Πατρικίου με την μαμά και τον μπαμπά της 

Πρωταγωνίστησε επίσης σε διαφημίσεις από αναγνωρισμένες εταιρείες και οίκους, όπου της δώθηκε η ευκαιρία να πετάξει σε όλο τον κόσμο: Νότια Κορέα για τα γυρίσματα της LG Electronics, Tennessee, ΗΠΑ για το μουσικό βίντεο των The Marcus King Band στο τραγούδι τους Goodbye Carolina και σε όλη την Καλιφόρνια για εταιρείες όπως η Nike, Hotels.Com, AirBnB , Fox Sport, Jarritos, The Thermal Race Club, Mobot Inc. Fayvo Inc. (Μια διαφήμιση που έγραψε η Ellie και έλαβε το Green-Lit και δημιουργήθηκε για το App Store).

Με ένα δυνατό βιογραφικό πλέον και μεγάλη αποφασιστικότητα η Έλλη πέρασε οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Kate Roberts, μιας οριακής νεαρής γυναίκας που εργάζεται ως ιατροδικαστής φωτογράφος, στο American Widescreen Pictures, The Soul Eater. Φυσικά το ταλέντο, η σκληρή δουλειά αλλά και η αποφαστικότητα της Έλλης κέρδισε τον ρόλο. Αυτή η ταινία μεγάλου μήκους έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2021, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Ιταλού σκηνοθέτη, Stefano Milla.  

Ellie doing ADR For Feature Film

Έχει επίσης ολοκληρώσει την συνεργασία της με την Triangle Road Entertainment για την ταινία Black Pumpkin, στην οποία υποδύεται την 17χρονη Laurie Peterson. Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το Halloween 2020.

Το 2021 θα κυκλοφορήσουν επίσης οι ταινίες Thrill-O-Rama Agent’s, Project Blue Book, στην οποία η Έλλη πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Madeline Winter, την γνωστή σταρ της δεκαετίας του 50, και Silent Life, σε σκηνοθεσία του Βλαντ Κοζλόφ όπου παίζει αυτοβιογραφικό ρόλο της μπαλαρίνας Βέρα Φρέντοβα δίπλα σε θρυλικά ονόματα του Χόλιγουντ όπως Sherilyn Fenn, Isabella Rossellini, Franco Nero, Terry Moore και Jack Osbourne.

Κάποιες απο τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί η Έλλη και που θα κυκλοφορήσουν φέτος είναι: Gam Cam Girl της Riproring Productions, όπου υποδύεται Ρωσσίδα βασίλισσα-χάκερ, Cami Fawlkes, Body of Sin των αδελφών Olson, όπου υποδύεται την καλλιτέχνιδα-απατενώνισσα Lauren Hayley, και η καυτή κωμωδία, Sex & The Future από την Don Kap Productions.

Dec 27 2015 At The Orphanage 2

 

Όταν της ζητήθηκε να περιγράψει την επιτυχία της, η Έλλη απάντησε χαρακτηριστικά: «Όποια και αν είναι η καριέρα ή πορεία που επιλέγετε για τον εαυτό σας, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε κάθε πτυχή της – για εμένα ήταν και είναι σημαντικό να είμαι άνετη, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα. Γνωρίζοντας την τέχνη της κινηματογραφίας αλλά και της σκηνοθεσίας, μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζω τι είναι σκηνοθέτης ή καμεραμάν και σε τι στοχεύει ο κάθε ένας σε κάθε πλάνο. Ως εκτούτου, λαμβάνοντας υπ’όψην μου τις διαφορετικές πτυχές κάθε πλάνου αλλά και ανάγκες κάθε συνεργάτη μου, προσπαθώ να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν. Πρώτα πειραματίστηκα με τον φωτισμό και μετά μπήκα στο Production Design συνεργαζόμενη με μεγάλες εταιρείες όπως η Sony Music. Δούλεψα σε διάφορα projects όπως το μουσικό βίντεο για το Call Me Karizma, με τίτλο "Monster" αλλά και μια ταινία μικρού μήκους, The Girl In The Cellar, σε σκηνοθεσία του φημισμένου Phoenix Vaughn, με πρωταγωνιστές τους Eric Roberts και Annika Marks.  

Στην προσπάθειά της να διατηρήσει την ελληνική κληρονομιά της, η Έλλη παρουσίασε την δουλειά της Meet Kefalonia στον ΕΟΤ:

https://www.youtube.com/watch?v=RgLnM4uKQVE

Ολόκληρη η δουλειά είναι παραγωγή της Έλλης, όπως η επεξεργασία αλλα και η αφήγηση. Τόσο ο ΕΟΤ όσο και η Ionian & Aegean Island Holidays, εντυπωσιασμένοι με την δουλειά της Έλλης, της πρότειναν να γίνει μια ολοκληρωμένη παραγωγή μιας σειράς απο ταινίες μικρού μήκους για τα ελληνικά νησιά, δείχνοντας της τυφλή εμπιστοσύνη και δίνοντας της το «ελεύθερο» όσον αφορά στο περιεχόμενο των ταινιών.

Ανάμεσα στα 8 βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει είναι μία ακόμα εξαιρετική ξενάγηση στις ομορφιές της Κεφαλονιάς, Meet Kefalonia

https://www.youtube.com/watch?v=Jt7S7esu9EI 

Όταν ρωτήθηκε για την δουλειά της αυτή, σχολίασε:

«Θεωρώ την δουλειά μου για τον ΕΟΤ και την Ελλάδα το αποκορύφωμα της καριέρας μου μέχρι σήμερα. Όλη η προσπάθειά μου στο να συγκεντρώσω το σωστό υλικό, να το επεξεργαστώ σωστά, να αφηγηθώ και να ξεναγήσω τον ακροατή-θεατή σε κάθε μοναδικό νησί με τον δικό μου τρόπο, έχει ιδαίτερη σημασία για εμένα. Τα βίντεο έγιναν viral σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα μοιράστηκαν χιλιάδες άτομα διαδικτυακά και θεωρώ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τον τουρισμό στην Ελλάδα».          

Προσβλέποντας στο μέλλον, η δια βίου φιλοδοξία της Έλλης είναι να παράξει και να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που θα περιλαμβάνει την Κεφαλονιά. 

Jan 4 2016 Communion

THE DREAM AND REALITY- A STAR IS BORN

When Ellie Patrikios was very young, she used to stand in front of the mirror and imagine that she was on stage performing under the bright lights. This image stayed with her and then Hollywood came to Kefalonia to film Captain Corelli's Mandolin. A dream come true the beautiful, blonde, curly haired, young girl's dreams materialized, as she found herself following stars, talking to them, and allowing herself to believe even more that she was GOING to be an actress and entertain the world, and therefore HAD TO learn everything that she could about film making.

Holy Fire Bts with Some of the Crew

Ellie took part in school plays until she graduated from high school, and then began to make her own films; her determination, hard work, commitment and perseverance brought her to the Screen Actors Union, eight months after graduating, when she was graciously invited to become a member. SAG AFTRA, the Union of Actors and Screen Actors Guild, distinguishes uniquely talented actors in the entertainment industry, and membership is highly prized in the industry. Looking back at the path that led her to this moment of recognition, Ellie knew in her heart that Hollywood had, in a way, come to Fiskardo in Kefalonia just for her, and that the sweet sound of Captain Corelli’s Mandolin, had led her back to Hollywood.

Ellie went from acting in small television parts such as on; VH1’s Good Clean Fun “Barely Famous” in Season 2’s Episode “Love & Upton”, Funny or Die’s Episode 1 of “The Millionaires” to a guest star role in John Singleton’s hard hitting TV drama Snowfall airing on FX TV throughout the U.S, and a lynchpin role in Amazon Prime series, The Mojave Sisters. Starring as well in commercials from acclaimed brands, she flew across the World, to countries such as; South Korea to film for L.G. Electronics, Tennessee, US for The Marcus King Band - Goodbye Carolina, and across California for companies such as Nike, Hotels.Com, Air BnB, Fox Sport, Jarritos, The Thermal Race Club, Mobot Inc. Fayvo Inc. (A Commercial that Ellie wrote and that received the Green-Lit and was produced for the App Store) Even more determined to succeed, Ellie auditioned for the lead role of Kate Roberts, a borderline young woman working as a forensic photographer, in American Widescreen Pictures, The Soul Eater and got the part.

SM Ellie Portrait LaundromatStripeBy Zack Warren

This feature film is scheduled to come out in 2021, directed by award winning Italian director, Stefano Milla. She is also scheduled to star in Triangle Road Entertainment’s film, Black Pumpkin, that comes out for Halloween in 2020, where she plays the lead role of 17-year-old Laurie Peterson. Also set to be released in 2021, is Thrill-O-Rama Agent’s, Project Blue Book, where Ellie plays the lead of 1950’s movie star Madeline Winter’s, and Silent Life directed by Vlad Kozlov where she plays an autobiographical role of ballerina Vera Fredova, also starring legends such as; Sherilyn Fenn, Isabella Rossellini, Franco Nero, Terry Moore, Jack Osbourne. Other films starring Ellie that come out this year are: A Riproring Productions Gam Cam Girl, where she plays the lead, Cami Fawlkes, a Russian Queen / hacker; Olson Brother’s Body Of Sin where she plays good girl con artist Lauren Hayley, and the hot comedy, Sex & The Future by Don Kap Productions. Asked to describe her own success, Ellie speaks in a soft and yet animated voice.

Holy FIre Still

“Whatever career path you choose for yourself it is vital to know every aspect of it – being as comfortable behind the camera as well as in front, by knowing how to film and direct, you have the ability to know what a director or cameraman is aiming for in a shot, and therefore, can achieve the very best efficiently and quickly. I first experimented with lighting, then went into Production Design working with huge companies such as Sony Music; the music video for Call Me Karizma, titled “Monster”; a short film, The Girl In The Cellar, directed by acclaimed Phoenix Vaughn, starring Eric Roberts and Annika Marks.

Passionate to maintain her Greek heritage, Ellie pitched Meet Kefalonia to the Greek Tourist Board ( EOT ): (Pitch) https://www.youtube.com/watch?v=RgLnM4uKQVE a short about Kefalonia which was filmed, produced, edited and narrated by Ellie. The Greek Tourism Organization in cooperation with Ionian & Aegean Island Holidays Ltd were so impressed with work that, they commissioned to produce a series of short films on the Greek islands giving her free creative reign in creating content.

Amongst the eight videos she produced she produced is another spectacular video on Kefalonia – ‘’Meet Kefalonia’’ https://www.youtube.com/watch?v=Jt7S7esu9EI Asked about these videos Ellie commentated –“ I consider the highlight of my career so far, as being the time when I assembled a series of short films, narrating my way through each diversely unique island, and editing them all with my own unique style. The videos went viral in a short amount of time, shared across hundreds of online blogs, and were instrumental in bringing tourism to Greece”.

Looking forward to the future Ellie’s lifelong aspiration is to produce and star in a film that will feature Kefalonia.

Επιμέλεια: Γιώργος Χαλαβαζής 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του Inkefalonia.gr 

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250