ΕΛΛΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ: Από το Φισκάρδο, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους του Hollywood !

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 11:52

ΕΛΛΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ: Από το Φισκάρδο, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους του Hollywood !

Η ιστορία της εκθαμβωτικής Έλλης..

Η ‘Έλλη γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1993 στο Λονδίνο.  Ο πατέρας της είναι από την Κεφαλονιά και η μητέρα της από το Λονδίνο.

Όταν η Έλλη ήταν δυο ετών, η οικογένεια μετακόμισε προσωρινά στην όμορφη Κεφαλονιά μας, και εδώ ήταν που άρχισε να ενδιαφέρεται  για την υποκριτική.  Χωρίς τηλεόραση,  και με λίγα μόνο βίντεο της Ντίσνεϊ στην διάθεσή της, η Έλλη έφτιαχνε  διάφορες παραλλαγές των ταινιών αυτών,  μεταμφιεζόταν στους αγαπημένους της ήρωες και έπαιζε όλους τους ρόλους, χρησιμοποιώντας μια εκπληκτική γκάμα από φωνές, ήχους και τραγούδια και μαθαίνοντας πολλά μουσικά όργανα. Έτσι γεννήθηκε ένα αληθινό αστέρι κάτω από τον Ελληνικό ουρανό.

Στο Φισκάρδο με τους γονείς της , η Έλλη συχνά διασκέδαζε τους τουρίστες με μουσικές παραστάσεις («Οι Άθλιοι» ήταν ένα από τα αγαπημένα της μιούζικαλ εκείνη την εποχή).  Η μικρή με τα τεράστια γαλανά μάτια και τις  ατίθασες ξανθές μπούκλες,  έπαιζε και τραγουδούσε για όποιον είχε διάθεση να την ακούσει. Και όλοι μαγεύονταν από αυτό το ταλαντούχο κοριτσάκι με την μεγάλη αυτοπεποίθηση.

ΕΛΛΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Όταν ήταν 5 ετών, το Χόλιγουντ κατέφθασε για τα καλά στην Κεφαλονιά με τα γυρίσματα της ταινίας  «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», με τους Νίκολας  Κέιτζ, Πενέλοπε Κρουζ, και άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Η Έλλη καταγοητεύτηκε με τα πάντα και ήθελε να τα δει όλα, από το στήσιμο των σκηνικών μέχρι τις πρόβες  και τα γυρίσματα των σκηνών.  Πήγαινε με τόλμη να συστηθεί σε ηθοποιούς και τεχνικούς, λέγοντας μάλιστα στην Κρουζ ότι ήταν η ωραιότερη κοπέλα που είχε δει (για να λάβει από το ίνδαλμά της την απάντηση ότι στην πραγματικότητα αυτή που ήταν όμορφη ήταν η Έλλη!). Την καλούσαν για φωτογραφίες και για κουβεντούλα σχετικά με την δουλειά που έκαναν.  Τότε η Έλλη, όπως και πολλά άλλα κοριτσάκια της ηλικίας της, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και να διασκεδάζει τον κόσμο.  Ένα όνειρο που τότε φάνταζε σαν κάτι απίθανο, αν όχι αδύνατο.

Ποιός να το έλεγε, ότι τα παιδικά της όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα;

ΕΛΛΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Το 2002, αποχαιρέτησε το δημοτικό σχολείο των Τουλιατών , και η οικογένεια επέστρεψε στην Μεγάλη Βρετανία.  Για να διατηρήσει τις ελληνικές ρίζες της, η Έλλη φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο στο Λονδίνο. Εκεί ήταν που πρόσεξαν την κλίση της στην υποκριτική. Καθώς συμμετείχε σε πολλές σχολικές παραστάσεις θεατρικών έργων, η καθηγήτριά  της αναγνώρισε το μοναδικό ταλέντο της και πολύ σύντομα φρόντισε να λάβει μέρος  στις  εξετάσεις  της Ακαδημίας Τέχνης του Λονδίνου LAMDA. Πέρασε με άριστα και στη συνέχεια τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Καθώς είχε εξαιρετική φωνή, το Ελληνικό Κολλέγιο την έβαλε επικεφαλής μιας σχολικής χορωδίας και την ενθάρρυνε να συμμετέχει και σε ακροάσεις εκτός σχολικού προγράμματος. Έτσι, πήγε στην  NewLondonChildren’sChoir, μια φημισμένη παιδική χορωδία στο Βορειοδυτικό Λονδίνο με διευθυντή τον Ρόναλντ Κορπ.  Στην ακρόαση εντυπωσίασε τον Ρόναλντ τόσο πολύ, που την δέχτηκε αμέσως στην χορωδία, κάνοντάς την  το νεότερο σε ηλικία μέλος της όλων των εποχών.  Από εκεί της δόθηκαν θαυμάσιες ευκαιρίες  για εμπειρίες επί σκηνής, τόσο στο τραγούδι όσο και στην ηθοποιία, από τη νέα παραγωγή του Καρυοθραύστη του Μάθιου Μπερν στο Λονδίνο, μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας 1984 του Λόριν Μάαζελ στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, όπου είχε τον ρόλο μιας προλετάριας.  Ήταν περήφανη που την επέλεξαν να λάβει μέρος σε μία χορωδία, που σχηματίστηκε από ταλαντούχα παιδιά από όλη την χώρα, για να τραγουδήσει ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ κατά τον εορτασμό της ογδοηκοστής επετείου των γενεθλίων της, στο Ρόγιαλ ‘Αλμπερτ Χολ του Λονδίνου , όπου τραγούδησαν ένα νέο κομμάτι που έγραψε ο Σερ Μάξγουελ Ντέιβις ειδικά για την βασίλισσα. Κατά την διάρκεια της θητείας της στην χορωδία ακολούθησαν πολλές ακόμη παραστάσεις, καθώς επίσης και ηχογραφήσεις σε στούντιο για μουσική ταινιών και cd.  Αυτό το ιδανικό περιβάλλον ενίσχυσε την αποφασιστικότητά της να σφυρηλατήσει το μέλλον της στον χώρο της τέχνης.

ΕΛΛΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Στα 11 η Έλλη ήταν ήδη πλήρως αφοσιωμένη στο να γίνει ηθοποιός. Πέρασε επιτυχώς από ακρόαση στη φημισμένη Σχολή Τέχνης Tρινγκ (TringParkSchoolforthePerformingArts). Εκεί εξέλιξε περαιτέρω τις δεξιότητές της και άρχισε να ασχολείται με το αληθινό της πάθος, την ηθοποιία και την παραγωγή ταινιών. Αφού εξασφάλισε ρόλο σε μια ανεξάρτητη ταινία του Ντειβιντ Πολ Άιρονς , η ‘Ελλη ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει στη συνέχεια!

Για να εξασφαλίσει το μέλλον της στην καριέρα πού αγαπά,  έπρεπε να  κυνηγήσει το όνειρό της πιο δυναμικά. Έτσι, χωρίς να ενημερώσει τους γονείς ή την Σχολή της, έκανε αίτηση στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NewYorkFilmAcademy) στο Λος Άντζελες, για να σπουδάσει τα πάντα γύρω από την υποκριτική και την κινηματογραφική και  τηλεοπτική παραγωγή. Αμέσως μετά την ακρόαση, της προσφέρθηκε επί τόπου πλήρης υποτροφία λόγω  του ταλέντου της! Μια θαυμάσια ευκαιρία να φοιτήσει στην καλύτερη Σχολή και να μάθει τα πάντα γύρω από το επάγγελμα που επέλεξε! ‘Έτσι, στα 18 της, άφησε πίσω την ασφάλεια της  ήσυχης επαρχιακής ζωής,  την  οικογένεια και τους φίλους της, και έφυγε για το Χόλιγουντ με τα λαμπερά του φώτα, αποφασισμένη να αδράξει κάθε ευκαιρία που θα είχε.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, λόγω των εξαιρετικών ικανοτήτων της στην υποκριτική, έγινε από νωρίς αγαπημένη ηθοποιός τόσο των συμφοιτητών όσο και των καθηγητών της, και σύντομα άρχισε να γράφει και να παίζει σε πολλές ταινίες μικρού μήκους, δικές της και άλλων, συμμετέχοντας επίσης και σε διάφορες άλλες εργασίες για την ολοκλήρωση των σπουδών της. Η διγλωσσία της αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη επίσης, αφού έχει μια απίστευτη ικανότητα στην αφήγηση (voiceover) με διαφορετικές προφορές καθώς και σε άλλες γλώσσες.  

Μετά από 3 χρόνια ιδιαίτερα σκληρής και εντατικής δουλειάς και μελέτης (η οποία εκτός από τις κινηματογραφικές σπουδές περιελάμβανε και μαθήματα σε βασικούς τομείς όπως Επιστήμες, Ψυχολογία, Γλώσσες κλπ), η Έλλη έλαβε το Πτυχίο Θεωρητικών Επιστημών στην Υποκριτική Κινηματογράφου (BachelorofArtsinActingforFilm).

ΕΛΛΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Έλαβε επίσης εξαιρετικές συστατικές επιστολές από τους καθηγητές της, μεταξύ των οποίων και από τον καταξιωμένο ηθοποιό, σεναριογράφο, παραγωγό, και δημιουργό τηλεοπτικών σειρών Τζορτζ Μακ Γκραθ,  ο οποίος είπε:

«Έχω διδάξει εκατοντάδες μαθητών και η Έλλη ξεχωρίζει…. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο, εργατικό και ευφυές άτομο, που διαθέτει ένα μοναδικό και θαυμάσιο δώρο …. Είναι μία απίστευτα ταλαντούχα ηθοποιός, η οποία  σίγουρα διαθέτει το ταλέντο που απαιτείται για να διαπρέψει στον κλάδο μας».

Με το πτυχίο στην φαρέτρα της, το επόμενο βήμα ήταν να παρουσιαστεί στο Χόλιγουντ.

Δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Να αποκτήσεις όνομα στην βιομηχανία του κινηματογράφου, όταν μάλιστα υπάρχει  ανταγωνισμός με χιλιάδες άλλους από όλον τον κόσμο που ελπίζουν να πάρουν τον ίδιο ρόλο, μπορεί να είναι κάτι πολύ τρομακτικό.  Αλλά η ‘Ελλη, με τη γνωστή της αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση,  έκανε αίτηση για ρόλο σε ένα ηχο-βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Ντέιβιντ Σπέιτ. Και πήρε όχι έναν, αλλά τρεις  ρόλους!

Οι ευκαιρίες άρχισαν να παρουσιάζονται πολύ γρήγορα- άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο,  συμμετέχοντας σε επιδείξεις μόδας και κομμωτικής γνωστών οίκων .

Η Έλλη λάτρευε να βρίσκεται στο κινηματογραφικό πλατό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Δεν την απασχολούσε αν οι ρόλοι ήταν μικροί ή μεγάλοι. Είχε την δική της αποστολή και στόχο – να εμπλουτίσει την εμπειρία και τις γνώσεις της στην τέχνη της. Στο κινηματογραφικό περιβάλλον, πάντα αισθανόταν σαν στο σπίτι της.

 ‘Aρχισε να εμφανίζεται σε μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές, σε διαφημιστικά γνωστών προϊόντων και εταιριών (όπως Samsung, AirBnB, Toni & Guy), και συμμετείχε  και σε αρκετά μουσικά βίντεο. Σε κάποιες από αυτές τις δουλειές συμμετείχε όχι μόνον ως ηθοποιός, αλλά και ως σεναριογράφος, υπεύθυνη σχεδιασμού κλπ. Ήθελε όμως ακόμη περισσότερα!

ΕΛΛΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Έτσι λοιπόν, η Έλλη κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο (Άλις) στην ταινία “IslaVista : TheRockOpera”, που θα βγει στις αίθουσες το 2017, όπου χορεύει και τραγουδάει, καθώς και στο “HolyFire” , μια ταινία με συμμετοχή στο φεστιβάλ Σάντανς. Με μεγάλο ενθουσιασμό δέχτηκε έναν ρόλο και την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Τζον Σίνγκλετον στη νέα του τηλεοπτική σειρά “Snowfall”, που θα προβληθεί σε ολόκληρη την Αμερική. Επίσης, θα πρωταγωνιστήσει στην τελευταία ταινία των αδελφών Όλσεν.

Η ‘Ελλη πιστεύει ακράδαντα ότι: «Όποιο επάγγελμα  κι αν επιλέξεις, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις όλες τις πλευρές του. Πρέπει να αισθάνεσαι άνετα τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, και αν γνωρίζεις πως γυρίζεται και σκηνοθετείται μια ταινία, τότε καταλαβαίνεις τι επιδιώκει ο σκηνοθέτης ή ο οπερατέρ και μπορείς να κάνεις άριστη δουλειά με  ταχύτητα κα αποτελεσματικότητα».

Η γρήγορη και συνεχιζόμενη εξέλιξη της Έλλης, από τη διασκέδαση τουριστών στην ταβέρνα ενός μικρού ελληνικού χωριού σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Χόλιγουντ, δείχνει ότι μπορείς να εκπληρώσεις τα όνειρά σου ανεξάρτητα από πού ξεκίνησες.  Χρειάζεται σκληρή δουλειά, ευρεία γνώση του αντικειμένου, αφοσίωση, να μην σε καταβάλλουν οι δυσκολίες και να διατηρείς την αισιοδοξία σου, μα πάνω απ όλα να έχεις ακεραιότητα και πίστη στον εαυτό σου. Καθώς συνεχίζει την ανοδική της  πορεία με αισιοδοξία, η Έλλη ελπίζει ότι μια μέρα θα αποδείξει oτι τα πάντα είναι δυνατά. Και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τους επόμενους σταθμούς της σε αυτό ταξίδι, μέσα από την ανακάλυψη, την αφοσίωση και τον συνεχή πειραματισμό στην Τέχνη της.

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης