Ανδρική μόδα: πώς να συνδυάσετε σωστά ένα μπλε κοστούμι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 16:30

Ανδρική μόδα: πώς να συνδυάσετε σωστά ένα μπλε κοστούμι

Πολλοί άνδρες επιλέγουν να φορέσουν κοστούμι όταν πρόκειται να παρευρεθούν σε μια επίσημη περίσταση, ενώ άλλοι το φορούν καθημερινά λόγω του dress code που απαιτεί το επάγγελμά τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του valdion.gr στο ανδρικό στιλ, η διαχρονικότητα στο επίσημο ή και επαγγελματικό ντύσιμο (που περιλαμβάνει συνήθως παντελόνια κοστουμιού, πουκάμισα ανδρικά και σακάκια, ζώνες και άλλα αξεσουάρ) μπορεί να γίνει πιο… επίκαιρη, απλά αλλάζοντας την απόχρωση του κοστουμιού.

Το μπλε κοστούμι εν προκειμένω, αποτελεί τη νέα πρόταση για όσους άνδρες είναι πρόθυμοι να «ξεφύγουν» από το κλασικό μαύρο ή και μπεζ. Δείχνει πολύ νεανικό και μοντέρνο γι αυτό άλλωστε κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ανδρική μόδα.

Αν και εσείς επιδιώκετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας και να δείχνετε κομψός σε επίσημες περιστάσεις αλλά και επαγγελματικές υποχρεώσεις, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να συνδυάσετε σωστά το μπλε κοστούμι.

Πώς να επιλέξετε ένα νέο μπλε κοστούμι

Το μπλε χρώμα είναι εντυπωσιακό και κομψό όταν το ύφασμα του κοστουμιού είναι ποιοτικό. Γι αυτό προτού επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση του μπλε που σας ταιριάζει, εξετάστε προσεκτικά το είδος του υφάσματος που έχει αξιοποιηθεί για να κατασκευαστεί το ρούχο. Πέρα του ότι ένα ποιοτικό μπλε κοστούμι δείχνει αντοχή στον χρόνο και θα έχετε την ευκαιρία να το φοράτε ξανά και ξανά, είναι σημαντικό το υλικό κατασκευής να είναι προσεγμένο για να μην φαίνεται η εμφάνισή σας «δεύτερης κατηγορίας».

Αποφύγετε τα πολυεστερικά κοστούμια καθώς δείχνουν άχαρα και φθηνά. Προτιμήστε μάλλινα και κασμίρ κοστούμια για τον χειμώνα και λινά ή και βαμβακερά για το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τις έντονες αποχρώσεις οι οποίες δεν φοριούνται τις πρωινές ώρες ούτε σε επίσημες περιστάσεις (όπως είναι το μπλε ηλεκτρίκ κοστούμι). Αποφύγετε επίσης, τα γυαλιστερά και τα... λαμέ υφάσματα, τα οποία θεωρούνται ξεπερασμένα και εκτός αυτού, δεν συνδυάζονται εύκολα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, εφόσον σκοπεύετε να επενδύσετε σε ένα καινούριο μπλε κοστούμι, είναι να επιλέξετε ένα versatile κοστούμι, το οποίο δύναται να φορεθεί τόσο στο περιβάλλον της εργασίας σας, όσο και σε μια επίσημη περίσταση ή και σε κάποια βραδινή έξοδο.

Ποιο πουκάμισο ταιριάζει με το μπλε κοστούμι;

Η πιο ασφαλής επιλογή σε πουκάμισο που μπορείτε να κάνετε για να το συνδυάσετε με ένα μπλε κοστούμι είναι φυσικά το λευκό. Ή ακόμα καλύτερα, μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του γαλάζιου. Τόσο το λευκό όσο και το απαλό γαλάζιο δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση αναδεικνύοντας το πιο σκούρο μπλε του κοστουμιού. Μια καλή επιλογή για να διαφοροποιηθείτε είναι το ριγέ σε γαλάζιους τόνους. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να φορέσετε το μπλε κοστούμι με μπλουζάκι αντί για πουκάμισο, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα σε στιλ polo, που διαθέτει γιακά και δεν κάνει το ντύσιμό σας πολύ casual. 

Αν προορίζετε να φορέσετε το μπλε κοστούμι για επαγγελματικό λόγο, επιλέξτε ένα ποιοτικό λευκό πουκάμισο και μια φωτεινή γραβάτα. Συνδυάστε ιδανικά σκούρο καφέ χρώμα σε παπούτσια, ενώ η απόχρωση της γραβάτας μπορεί να είναι σε πράσινο ή ακόμη και κόκκινο. Αν θέλετε να βάλετε το μπλε κοστούμι σε μια επίσημη περίσταση, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα κλασικό λευκό πουκάμισο και μία λεπτή γραβάτα ή παπιγιόν. Όσο για τα παπούτσια, καλύτερα να τα συνδυάσετε με την απόχρωση της ζώνης σας για να δείχνει η εμφάνισή σας κομψή και προσεγμένη στιλιστικά.




00 inkefalonia general ad 300X250