Αργοστόλι: «Πρώτο κουδούνι» με μεγάλη επιστροφή! Αγιασμοί, ευχές και ελπίδα πως οι μαθητές θα παραμείνουν στα σχολεία τους! (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 09:56

Αργοστόλι: «Πρώτο κουδούνι» με μεγάλη επιστροφή! Αγιασμοί, ευχές και ελπίδα πως οι μαθητές θα παραμείνουν στα σχολεία τους! (εικόνες/video)

Το 4ο Δημοτικό Αργοστολίου υποδέχθηκε ξανά τους μαθητές του!

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, οι μαθητές των σχολείων της Κεφαλονιάς, επέστρεψαν στα σχολεία τους, με την ευχή αυτή η νέα σχολική σεζόν, να είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες!

«Πρώτο Κουδούνι» λοιπόν, στα σχολεία και το Inkefalonia.gr σας μεταφέρει με εικόνες τα όσα έγιναν στα σχολεία του Αργοστολίου, αυτή την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς!

Άλλωστε, όπως τόνισαν άπαντες, είναι σημαντικό φέτος να διατηρηθεί η δια ζώσης εκπαίδευση, που λόγω του Κορονοϊού οι δύο προηγούμενες χρονιές, ήταν διανθισμένες με μπόλικη… τηλεκπαίδευση.

Και γι αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι με την ατομική τους ευθύνη, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς και φυσικά η κεντρική κυβέρνηση που έχει την ευθύνη των μέτρων προστασίας των μαθητών από τον Covid-19!

H μεγάλη επιστροφή! 

Φέτος το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, βρήκε το Αργοστόλι με μία σημαντική επιστροφή!

41

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Αργοστολίου, επέστρεψαν στο «σπίτι τους». Στον φυσικό χώρο του σχολείου, μετά την ολοκληρωτική ανακατασκευή του και μετά από 7 χρόνια περιήγησης (είχε σταματήσει η λειτουργία του στο συγκεκριμένο κτήριο από τους σεισμούς του 2014), σε διάφορα σημεία του Αργοστολίου και σε αίθουσες κοντέινερ!

Ρεπορτάζ: - Εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής - Σπύρος Σακαλής 

Παρακάτω εικόνες από Αγιασμούς στα σχολεία του Αργοστολίου!

4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Καλαρίτης. Ευχές για καλή χρονιά από την Διευθύντρια του σχολείου κα Υβόννη Αλυσανδράτου. Το παρών στην τελετή του αγιασμού έδωσαν, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Γιώργος Αλεξανδράτος.

Αμφότεροι ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλήρως ανακαινισμένου και ανακατασκευασμένου σχολείου.

36 336 437383940414243444546474950

 

3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδωνας Πετεινάτος. Ευχές για καλή χρονιά από την Διευθύντρια του Σχολείου κα Αλίκη Γαλιατσάτου.

123456891011

1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου

Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας π. Χαράλαμπος Χαρίτος. Ευχές για καλή χρονιά από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Γεωργούλη. Το παρών στην τελετή του αγιασμού έδωσαν, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Δημήτρης Μαρκάτος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Γιώργος Αλεξανδράτος.

1214161718

2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδωνας Πετεινάτος . Ευχές για καλή χρονιά από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Κοσμάτο. Το παρών στην τελετή του αγιασμού έδωσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός.

19

2021

eee

22 12425

ΕΠΑΛ Αργοστολίου

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος. Ευχές για καλή χρονιά από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Παναγή Βασιλάτο. Το παρών στην τελετή του αγιασμού έδωσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός.

26 Αντιγραφή27 Αντιγραφή28 Αντιγραφή29 Αντιγραφή30 Αντιγραφή32 Αντιγραφή32 2 Αντιγραφή33 1 Αντιγραφή33 2 Αντιγραφή33 333 433 534 134 23535 236 2




00 inkefalonia general ad 300X250