Γερ. Κοκκόσης: «Ευελπιστούμε σε μια καλύτερη σχολική χρονιά με αποκλειστικά δια ζώσης διδασκαλία - Είμαστε έτοιμοι»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 13:43

Γερ. Κοκκόσης: «Ευελπιστούμε σε μια καλύτερη σχολική χρονιά με αποκλειστικά δια ζώσης διδασκαλία - Είμαστε έτοιμοι»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Κοκκόσης για την νέα  σχολική χρονιά.

Το πρώτο κουδούνι θα ηχήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ο κ. Κοκκόσης ενημέρωσε σχετικά:

“Το πλοίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει από το λιμάνι με σχεδόν πλήρες πλήρωμα και ευελπιστούμε να έχουμε μια καλύτερη σχολική χρονιά και κυρίως να επιστρέψουν οι μαθητές στην δια ζώσης διδασκαλία.”

Όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, αναφέρθηκε στους 10.500 διορισμούς που έγιναν απο το Υπουργείο Παιδείας  και τον διορισμό των αναπληρωτών που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να  υπάρχει επάρκεια στην Γενική Αγωγή σε ποσοστό 95%.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών όπως ενημέρωσε, έγιναν φέτος ηλεκτρονικά και αυτό διευκόλυνε και τους εκπαιδευτικούς και την σχολική κοινότητα και χαρακτήρισε αυτή τη διαδικασία προοδευτική και πολύ σημαντική.

Στην ειδική αγωγή υπάρχουν κενά της τάξεως του 40% τα οποία ευελπιστεί όπως είπε, να καλυφθούν στην Β φάση προσλήψεων.

Για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς ο κ Κοκκόσης ενημέρωσε:

“Ήδη η επίσημη πολιτεία έχει ανακοινώσει ένα ποσοστό πάνω από 85% εμβολιασμένων εκπαιδευτικών ,εάν σ αυτό το ποσοστό προσθέσουμε και όσους έχουν νοσήσει, είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό ποσοστό.

Η Κεφαλονιά μας έχει δώσει πάρα πολλά θετικά  δείγματα. Από πέρυσι πάνω από 300 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διευθυντή την οποία στηρίξαμε κυρίως εμείς η Πρωτοβάθμια, είχαν εμβολιαστεί από τα αδιάθετα εμβόλια πολύ πριν ανοίξουν οι πλατφόρμες.

Οι εκπαιδευτικοί σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και σε όλα τα περιστατικά που σημειώθηκαν επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και υψηλότατη ευσυνειδησία στην αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού.

Έχοντας οδηγό και σύμμαχο την προηγούμενη εμπειρία, έχει εμβολιαστεί και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη σχολική χρονιά και ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές.

Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε εδώ "φυλώντας Θερμοπύλες", για να υλοποιήσουμε τις εγκυκλίους και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.”

Ο κ. Κοκκόσης αναφέρθηκε επίσης στην πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά την επαναλειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου  Αργοστολίου  μετά από επτά χρόνια και την μεταστέγαση  του Ειδικού Σχολείου Περατάτων στο κτήριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Για την καθαριότητα των σχολείων ενημέρωσε  ότι φέτος η μέριμνα για την κάλυψη τους έγινε στην ανάλογη στιγμή, η συνεργασία με τον Δήμο για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

“Με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολικών μονάδων προσπαθούμε για το καλύτερο, βέβαια κάποια πράγματα δεν εξαρτώνται άμεσα απο μας, χρειαζόμαστε την συνδρομή και την αρωγή του Δήμου και άλλων υπηρεσιών, όμως εργαζόμαστε συνεχώς και αδιάκοπα γι αυτό.”

Για τη στέγαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη και πιστεύει ότι πολύ σύντομα ,επι δικής του θητείας ,θα λυθεί και αυτό το ζήτημα.

Τέλος ο κ. Κοκκόσης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με υγεία, ψυχική και σωματική δύναμη σε όλους και υπενθύμισε:

“Είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Στους συναδέλφους που πιθανόν να μην έχουν εμβολιαστεί και στους γονείς, έχω να πω, μένουμε υγιείς και μένουμε ασφαλείς. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει ,έτσι ώστε να προστατέψει ο ένας τον άλλο και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές μας. Οδηγός σε αυτό για μας είναι οι οδηγίες και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας και αυτές θα τις τηρήσουμε απαρέγκλιτα. Μένουμε υγιείς, μένουμε όρθιοι για να κρατήσουμε την εκπαίδευση ψηλά και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-91163008}




00 inkefalonia general ad 300X250