Καππάτος γι’ αυτούς που μάχονται το «Αντώνης Τρίτσης»: «Παραφιλολογία της αντιπολίτευσης για να ισοπεδώσει ένα μεγάλο εγχείρημα της Κυβέρνησης»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 10:19

Καππάτος γι’ αυτούς που μάχονται το «Αντώνης Τρίτσης»: «Παραφιλολογία της αντιπολίτευσης για να ισοπεδώσει ένα μεγάλο εγχείρημα της Κυβέρνησης»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για  θέματα της επικαιρότητας.

Ξεκινώντας, εξέφρασε την θλίψη του για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη που πέρασε πλέον στην αιωνιότητα, ”όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός” όπως είχε γραφτεί και για τον Κωστή Παλαμά και ο οποίος μας προικοδότησε τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση και την εθνική του προσφορά.

Ο κ. Καππάτος δεν παρέλειψε επίσης να μνημονεύσει την σχέση του Μίκη με την Κεφαλονιά, τα βιώματα του και την επιρροή της τοπικής μουσικής στο έργο του.

Αγγίζοντας τα της Κεφαλονιάς αναφέρθηκε εν πρώτοις στα θετικά που προέκυψαν από την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη λέγοντας:

“Θεωρώ ότι ήταν μία πολύ σημαντική επίσκεψη και παραγωγική.

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αργοστολίου ο οποίος της έθεσε θέμα συμπληρωματικής χρηματοδότησης για το Μουσείο ”Σκλάβου”- πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εγκριθεί απο το ΥΠΕΡΑΑ -και υποσχέθηκε η Υπουργός ότι θα την καλύψει(500.000).

Είναι μια πολύ σημαντική κίνηση αυτό το μουσείο και θα το συνδέσω με το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο το επισκεφθήκαμε. Οι εντολές της Υπουργού είναι να συνεχίσουμε όσο πιο γρήγορα τις διαδικασίες για την κατασκευή νέου μουσείου πανομοιότυπου με το μουσείο που υπάρχει σήμερα.

Επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη, έκανε αυτοψία στην γέφυρα Δεβοσέτου, για να πιστοποιήσει τις φθορές που τις προκάλεσε ο “Ιανός”, επισκεφθήκαμε τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζανάτα όπου διαβεβαίωσε ότι θα τρέξουν τα έργα. Εγκαινίασε την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης, ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Σάμη.

Κατά την επίσκεψη της στην Ιθάκη αποφάσισε να συνεχίσει η έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Αθανασίου, η οποία είχε εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα έτη.Το σημαντικό είναι ότι ήρθε η Υπουργός και γνωρίζει πλέον πολύ καλά το Υπουργείο τα της Κεφαλονιάς.”

Για τις αναστολές εργασίας στου υγειονομικούς και την αντικατάσταση τους ο κ. Καππάτος ανέφερε:

Ήταν μια υποχρέωση του Ελληνικού κράτους για να προστατεύσει και τους υγειονομικούς αλλά και τους ασθενείς που εισέρχονται στα νοσοκομεία. Αυτό δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, γίνεται παγκοσμίως, άρα θεωρώ ότι δεν πρωτοτυπήσαμε. Νομίζω ότι δόθηκε επαρκής χρόνος για να προετοιμαστούν οι υγειονομικοί, να εμβολιαστούν και να πάρουν τις αποφάσεις τους γενικά για το τι θέλουν να κάνουν.

Το Νοσοκομείο Ληξουρίου είναι πλήρως εμβολιασμένο, το Γ.Ν. στο Αργοστόλι έχει μικρά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται με εσωτερικές μετακινήσεις που έγιναν είτε μέσα απο το νοσοκομείο, είτε απο μετακινήσεις που έγιναν απο το Ληξούρι είτε απο το Κέντρο Υγείας Σάμης.

Στην Παθολογική κλινική παρουσιάστηκε μια αρρυθμία από τον Μόνιμο Παθολόγο, καλύφθηκε το πρόβλημα με μετακίνηση απο το Κέντρο υγείας Σάμης και θα καλυφθεί τις επόμενες ημέρες με μετακινήσεις απο τα μεγάλα νοσοκομεία προς το Γ.Ν Αργοστολίου.

Απο 1η Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα Επικουρικού Προσωπικού και για τις δομές υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αναζητούμε κάθε είδους υγειονομικό προσωπικό εκτός γιατρών και η αίσθηση μου απο τα τηλέφωνα που λαμβάνω είναι ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον.

Ως προς τους γιατρούς, θα μιλήσω με την νέα ηγεσία του Υπουργείου για να δούμε πότε θα κάνουμε προκηρύξεις γιατρών. Επειδή θα κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο τους επόμενους έναν η δύο μήνες με κίνητρα για την υγεία στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές, θέλω να προσδιορίσω ακριβώς πότε θα ψηφιστεί αυτός ο νόμος για να συζητήσουμε με τους νέους υπουργούς πότε πρέπει να γίνουν αυτές οι προκηρύξεις ,για να είμαστε στον σωστό χρόνο, για να υπάρχει ενδιαφέρον.

Όσον αφορά τους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, θεωρώ ότι υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση και επαρκής ,αλλά ο καθένας έχει την δική του ιδιαιτερότητα. Θεωρώ ότι η ΠΟΕΔΙΝ θα έπρεπε να το έχει χειριστεί καλύτερα. Όποιος αποφασίσει να εμβολιαστεί,14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του, μπορεί να επιστρέψει στην δουλειά του.”

Τέλος για τα όσα αρνητικά έχουν ειπωθεί για το Πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης “Αντώνης Τρίτσης”, ο κ. Καππάτος αφού εξήγησε τι είναι και σε τι αποσκοπεί,

τόνισε: “Τα 60 εκατομμύρια που έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν η δήμοι της Περιφερειακής μας Ενότητας, όπως γίνεται και με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, έρχονται από την Τράπεζα Ευρωπαικών Επενδύσεων η οποία συμμετέχει σε ένα μεγάλο ποσοστό και από το Ελληνικό κράτος μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο νόμος είναι σαφής, θα αποπληρωθεί το οποιοδήποτε δάνειο που θα συναφθεί από το Ελληνικό κράτος.

Είναι ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο και θα αλλάξουν όψη οι πόλεις και τα χωριά μας.

Επειδή πολιτικά στην αντιπολίτευση δεν αρέσει, προσπαθούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα.

Ε λοιπόν, δεν είναι απάτη αυτό το πράγμα και ο κόσμος θα το διαπιστώσει το επόμενο χρονικό διάστημα και με το ΕΣΠΑ δάνεια έχουμε, έχει κληθεί ποτέ κάποιος δήμος η πολίτης να πληρώσει γι αυτά τα δάνεια;

Αυτή είναι μια καινούργια παραφιλολογία, η οποία δημιουργήθηκε για να ισοπεδώσει ένα μεγάλο εγχείρημα της Κυβέρνησης.

Ήδη ο Δήμος Αργοστολίου έχει ενταχθεί με 15 εκ. ευρώ απο τα 22 εκ. ευρώ, στο σύνολο και μέσα στο 2022 θα δούμε τα έργα και έπεται συνέχεια.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-721081031}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250