Μενδώνη για Μουσείο «Σκλάβου»: «Πολύ μεγάλο κεφάλαιο ο Σκλάβος για την Κεφαλονιά - Θα αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό πόλο και αναπτυξιακό πόρο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 09:34

Μενδώνη για Μουσείο «Σκλάβου»: «Πολύ μεγάλο κεφάλαιο ο Σκλάβος για την Κεφαλονιά - Θα αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό πόλο και αναπτυξιακό πόρο»

 Η Υπουργός Τουρισμού Λίνα Μενδώνη, βρίσκεται από χθες στην Κεφαλονιά και σήμερα είναι συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό, ενώ έκανε και αυτοψία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου στην Γέφυρα Δεβοσέτου, καθώς και στον Θολωτό Τάφο στα Τζαννάτα, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Διδασκάλου και τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο

Η κα Μενδώνη με δηλώσεις της αμέσως μετά τις συναντήσεις, προανήγγειλε τις θετικές εξελίξεις όσον αφορά το Μουσείο «Γερασίμου Σκλάβου» στο Αργοστόλι: «Στόχος να έχουμε τον αρχαιολογικιακό και μνημειακό πλούτο της Κεφαλονιάς, σωστά αποκατεστημένο. Ο Σκλάβος είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Κεφαλονιά. Η αποκατάσταση του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδας, εντάχθηκε στο τρέχον ΕΣΠΑ, υπήρχε η εκκρεμότητα της μουσιολογικής μελέτης και μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα του δώσουμε την απάντηση του Δημάρχου Αργοστολίου από πιο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί και είναι κάτι που το αναλαμβάνει το Υπουργείο. Γιατί το μουσείο πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, διότι αποτελεί πέρα από ένα σημαντικό πολιτιστικό πόλο. Είναι ένας σημαντικός αναπτυξιακός πόρος!».

Αναφορικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου τόνισε πως: "Είναι ανεπίτρεπτες οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει μετά τους σεισμούς. Ας μην κοιτάμε το παρελθόν, ας πάμε μπροστά, μόλις ολοκληρωθούν η διαδικασία του ΣΙΠΟΘΑ και προχωρήσουν οι διαδικασίες από την Αποκεντρωμένη και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ετοιμότητα για να προχωρήσει στην ένταξη της αποκατάστασης του κτηρίου και μόλις εκδοθεί πρόσκλησει στο τρέχον ή στο επόμενο ΕΣΠΑ θα γίνει ένταξη".

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω αναλυτικά οι δηλώσεις της Υπουργού, του Βουλευτή Κεφαλονιάς, του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης και του Δημάρχου Αργοστολίου.

 


Ετικέτες: