Αγρότες-Κτηνοτρόφοι-Αλιείς: Κινητοποίηση την Πέμπτη έξω από το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 08:56

Αγρότες-Κτηνοτρόφοι-Αλιείς: Κινητοποίηση την Πέμπτη έξω από το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Ληξούρι

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

ΟΛΟΙ οι Αγρότες-Κτηνοτρόφοι-Αλιείς στην κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι την Πέμπτη 22 Ιούλιου στις 11:00πμ για:

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

          Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι, δεν είναι ξεκομμένο από τη συνολικότερη επιδίωξη των τραπεζών να αυξάνουν τα κέρδη τους.

          Κέρδη που επιτυγχάνονται είτε με τα ληστρικά επιτόκια που μας επιβάλουν, είτε με το ξεζούμισμα των εργαζομένων σε αυτές, είτε με τάισμα ζεστού χρήματος από το κράτος μέσω των ανακεφαλαιωποιήσεων, όπως έγινε και στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν ακριβά αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

          Έτσι και τώρα, επιλέγουν να στείλουν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, να αφήσουν χιλιάδες αγρότες, εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες και κυρίως ηλικιωμένους συνταξιούχους χωρίς τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των συναλλαγών τους, με την λογική "Λιγότεροι εργαζόμενοι, λιγότερα λειτουργικά έξοδα, ίσον μεγαλύτερα κέρδη". Οι απολυμένοι και ο κόσμος που χρειάζεται να εξυπηρετηθεί ας“κόψουν το λαιμό τους...”

          Επιπλέον ως αγρότες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην τράπεζα Πειραιώς χαρίστηκε ουσιαστικά το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012, το σύνολο της περιουσίας της που είχε διαμορφωθεί κυρίως από τους δικούς μας κόπους, καθώς και η διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων.

          Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της στο Ληξούρι, θα αναγκάσει όλους τους συναδέλφους της Παλικής να μετακινούνται πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μέσα στο καταχείμωνο προς το Αργοστόλι, με ό,τι κινδύνους και κόστος αυτό συνεπάγεται, ακόμα για τις στοιχειώδεις συναλλαγές τους. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι, αγρότες και μη , οι οποίοι ούτε είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις.

Διεκδικούμε :

  • Να μην κλείσει το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Ληξούρι, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι αγρότες, οι επαγγελματίες , οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της περιοχής μας να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους.
  • Όχι στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο καταστημάτων.
  • Καμία απόλυση εργαζομένων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ                                 19/7/2021

         ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250