«Το Ιόνιο στην πρώτη θέση των εμβολιασμών»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 14:46

«Το Ιόνιο στην πρώτη θέση των εμβολιασμών»

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κωνσταντίνος Ζορμπάς φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τον κορωνοϊό, τον εμβολιασμό και τα νοσοκομεία στα νησιά μας.

«Το Ιόνιο είναι στην πρώτη θέση των εμβολιασμών» τόνισε ο κος Ζορμπάς και σημείωσε ότι για να μπορέσουμε να αισθανθούμε πιο ασφαλείς και ήσυχοι θα πρέπει να φτάσουμε το 70% των εμβολιασμένων. Πρόσθεσε παράλληλα, ότι η αύξηση των κρουσμάτων – που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες – ήταν αναμενόμενη. «Διαχειριζόμαστε την κατάσταση και προσπαθούμε για το καλύτερο, στο κομμάτι που είμαστε αρμόδιοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κος Ζορμπάς αναφέρθηκε και στο συμβάν με τις τουρίστριες στην Ζάκυνθο, που το ξέφυγαν από το ξενοδοχείο καραντίνας. «Δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό στα νησιά μας. Τα ξενοδοχεία αυτά έχουν όλες τις ανέσεις και υπάρχουν σε όλα τα νησιά, όπως και αυτοκίνητα για την μεταφορά των νοσούντων» υπογράμμισε  ο αντιπεριφερειάρχης.

Αναφερόμενος στα νοσοκομεία της Περιφέρειας μας αλλά και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, σημείωσε τα εξής: «Σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις, όμως τα νοσοκομεία μας δεν είναι επιβαρυμένα αυτή την στιγμή. Βέβαια δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». Ο κος Ζορμπάς έκανε σύντομη αναφορά και στους διοικητές των Νοσοκομείων, που όπως υποστήριξε κάνουν ότι μπορούν ενώ ειδικά για τα νοσοκομεία του νησιού μας πρόσθεσε ότι γίνονται ενέργειες για την αποκατάσταση τους από τις ζημιές του σεισμού.

Ο καλεσμένος συμβούλεψε – παρά την άρση της ευρείας χρήσης μάρκας- να χρησιμοποιούμε την μάσκα όσο πιο πολύ μπορούμε, ακόμα και στον δρόμο όταν βλέπουμε αρκετό κόσμο και φυσικά να εμβολιαστεί όλος  ο κόσμος. «Θα πρέπει να βάζουμε την λογική μπροστά. Πόσες πιθανότητες έχουμε να νοσήσουμε σοβαρά και πόσες να έχουμε κάποια επιπλοκή από το εμβόλιο;» αναρωτήθηκε.




00 inkefalonia general ad 300X250