Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 12:10

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για το θέμα των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων ΔΗΛΩΝΕΙ τα παρακάτω : Η αιφνιδιαστική και απόλυτα ατεκμηρίωτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, πρέπει να βρει όλους τους Επτανήσιους αντιμέτωπους. Ειδικότερα, σε εμάς τους Κεφαλλονίτες πέφτει το κύριο βάρος της υπεράσπισης τους. Οι λόγοι και τα επιχειρήματα που συνηγορούν στη συνέχιση της λειτουργίας τους είναι πολλά και ιστορικά επιβεβαιωμένα.

Θεωρούμε ότι σήμερα, που είμαστε αντιμέτωποι με την παράλογη απόφαση του Υπουργείου, δεν πρέπει να γυρίζουμε πίσω και να αναφερόμαστε στους λόγους ίδρυσης τους.

Αντίθετα, πιστεύουμε ότι με απόψεις και θέσεις, σοβαρότητα και συνέπεια έχουμε το καθήκον ενωμένοι να υπερασπιστούμε τη συνέχιση της ύπαρξης των Τ.Ε.Ι. στον τόπο μας.
Η δημοσιονομική κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει το άλλοθι για αυθαίρετες αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται εξορθολογισμό σε όλους τους τομείς, αλλά χωρίς τη συναίνεση των πολιτών αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Το Σύνταγμα μας, που σκόπιμα τα τελευταία χρόνια παραβιάζεται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις, μιλάει για ισονομία και ισοτιμία.

Καλούμε όλους όσους κατά καιρούς εμφανίστηκαν ως προστάτες των νησιών μας, να αποδείξουν τώρα έμπρακτα την αφοσίωση τους.

Δηλώνουμε, εμείς οι Κεφαλλονίτες, ότι δεν θα πάψουμε στιγμή να διεκδικούμε, όχι τα κεκτημένα, αλλά τα συνταγματικά μας δικαιώματα και να υπερασπίζουμε την ίδια την ύπαρξη μας.

Επίσης, δηλώνουμε αλληλέγγυοι προς όλους τους φορείς του νομού μας και ενεργά θα συμμετέχουμε, στις όποιες αποφάσεις δημοκρατικά ληφθούν.

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύγκλιση κοινής συνδιάσκεψης, όλων των συντοπίτικων  φορέων, για να συζητήσουμε το πρόβλημα και να αποφασίσουμε κοινή δράση.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων μας, θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία φορέων του νησιού μας που θα επισκεφθεί αύριο τον Πειραιώτη Υπουργό Παιδείας για να εκθέσει τις απόψεις μας.

Ο Γεν. Γραμματέας                                                               Ο Πρόεδρος

ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ                                                 ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΣΠΑΘΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250