Επιμελητήριο: "Οι Επαγγελματίες των νησιών μας πρέπει να αντιδράσουν άμεσα στο κλείσιμο του ΤΕΙ"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 14:07

Επιμελητήριο: "Οι Επαγγελματίες των νησιών μας πρέπει να αντιδράσουν άμεσα στο κλείσιμο του ΤΕΙ"

Θέλουν να εξαφανίσουν το Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων –για την δημιουργία του οποίου τόσο το δικό μας Επιμελητήριο, όσο και τα λοιπά Επιμελητήρια των Ιονίων νήσων πρωτοστάτησαν για να δημιουργηθεί! Η κατάργησή του συνοδεύεται από την κατάργηση τριών τμημάτων στην Κεφαλλονιά, δυο στη Λευκάδα και ενός στη Ζάκυνθο!Γιατί; Για λόγους εξοικονόμησης πόρων; (Ο ίδιος ο Υπουργός αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο θέμα)

Διότι δεν παρέχονται καλές υπηρεσίες εκπ/σης; Μα πότε έγινε αξιολόγηση; Μα με βάση ποια κριτήρια μπορεί κανείς να ισχυριστεί κάτι τέτοιο; Το τμήμα π.χ. Δημοσίων Σχέσεων δεν είναι τμήμα επιθυμητό από τους σπουδαστές, από τη στιγμή που έχει υψηλή βάση εισαγωγής; Όταν εμφανίζεται ζήτηση για ένα τμήμα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι σπουδαστές εκτιμούν πώς και καλό επίπεδο σπουδών έχει και καλές εργασιακές προοπτικές εμφανίζει; Τότε, γιατί καταργείται;

Από τη στιγμή ,λοιπόν, που οι καταργήσεις, μετακινήσεις κ.λ.π. δεν φαίνεται να δικαιολογούνται επαρκώς από την διακήρυξη περί αναβάθμισης της εκπ/κής διαδικασίας, δεν κατανοούμε γιατί θα πρέπει να καταδικαστούμε σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ , γατί θα πρέπει να υποστούν θανάσιμο πλήγμα οι τοπικές οικονομίες που πολλά στηρίζουν στην ύπαρξη Ανωτάτων Σχολών, για να επιβιώσουν αυτούς τους δύσκολες χειμώνες της κρίσης;

Οι Επαγγελματίες των νησιών μας πρέπει να αντιδράσουν άμεσα !Η κοινωνία συνολικά δεν πρέπει και δεν μπορεί να το αφήσει να «περάσει έτσι»!
Καλούμε όλα τα Επιμελητήρια των νησιών του Ιονίου, σε άμεση ,κοινή, δυναμική αντίδραση προκειμένου να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας να έχουμε ως Περιφέρεια ένα Αυτόνομο Τ.Ε.Ι. που θα αναπτύσσεται δυναμικά!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου

Μιχαλάτος Θεόφιλος


Ετικέτες: