Κοκκόλης - Άσσος : Απαγοήτευση για την πορεία των έργων - Χωρίς πόρους ο Δήμος Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 11:34

Κοκκόλης -  Άσσος : Απαγοήτευση για την πορεία των έργων - Χωρίς πόρους ο Δήμος Σάμης

O πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 εκφράζοντας ακόμα μια φορά την απογοήτευσή του για την αργοπορία των έργων στην περιοχή του.

«Το λιμάνι μας καθαρίστηκε και είχε πολύ λάσπη. Εγώ φοβόμουν για αιχμηρά αντικείμενα. Ευτυχώς δεν έχουμε τον χαμό της Αγίας Ευφημίας» ανέφερε ο κος Κοκκόλης σχετικά με τον καθαρισμό του λιμανιού και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το βασικό βήμα, όπως το χαρακτήρισε.

Για τον δρόμο που φτιάχνεται στην περιοχή ο κος Κοκκόλης εξήγησε: «Έχουμε κατασκευάσει την υπόστρωση του πίσω δρόμου (περιφερειακού) παρά το γεγονός ότι αρκετοί παραπονιούνται ότι ο δρόμος είναι στενός και δεν χωράνε 2 αμάξια, ούτε καν να διασταυρωθούν». Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι για να λυθεί το θέμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης  ανέφερε: «Μια λύση είναι να μονοδρομηθεί αλλά πρέπει να υπάρχει και άλλη λύση. Και η εναλλακτική είναι ένα πάρκινγκ. Αν φτιαχτεί θα μπορούμε να δεχτούμε περισσότερα αμάξια. Υπάρχει κι ένας κύριος που μπορεί να δώσει το οικόπεδό του για το σκοπό αυτό, με κάποιο αντίτιμο. Το συζητάμε».  

Ο πρόεδρος της Άσσου εμφανίστηκε απογοητευμένος από την έως τώρα πορεία των έργων τονίζοντας: «Δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν έχουν προχωρήσει έτσι όπως θα έπρεπε, όμως δεν μπορώ να ρίξω όλα τα βάρη στον Δήμαρχο και τον δήμο Σάμης, από την στιγμή που δεν έχει πόρους - κονδύλια. Αν δεν έχει κονδύλια, αν δεν έχει μηχανικούς για μελέτες, αν δεν έχει προσωπικό για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες… Αν δεν δοθούν χρήματα από το κράτος δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι. Όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει τον Χειμώνα, όχι τώρα.  Εμείς δεν έχουμε ούτε κάδους, ούτε άτομα για την καθαριότητα».

Αποζημιώσεις

Ο κος Κοκκόλης ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ και μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν πάθει ολική καταστροφή. Παράλληλα υποστήριξε ότι έχουν τις διαβεβαιώσεις του Βουλευτή ότι θα προχωρήσουν οι πληρωμές.

Κάστρο Άσσου

Ο πρόεδρος αναφορικά με το κάστρο και τον φωτισμό του, τόνισε ότι ο κος Γρηγορακάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εγγυήθηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του. «Μετά την υπόσχεσή του με ενημέρωσαν από τον δήμο Σάμης ότι συζητείται να εγκριθεί ένα κονδύλι περίπου 300 χιλ. ευρώ να φωτιστεί επίσημα το Κάστρο της Άσσου με υπόγεια καλώδια και φαναράκια.

Αφαλάτωση

Το θέμα της αφαλάτωσης προχωράει, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και ο κος Κοκκόλης σημείωσε ότι όσοι ήταν αντίθετοι, άλλαξαν γνώμη εκτός από έναν κάτοικο. «Αν δεν έχουμε την αφαλάτωση θα έχουμε πρόβλημα. Χτίζονται νέα καταλύματα με πισίνα και το Χειμώνα θα αρχίσουν να χτίζονται κι άλλα. Όλα αυτά θα χρειαστούν νερό» ανέφερε




00 inkefalonia general ad 300X250