H κίνηση «Διάλογος Δράση» για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 01:32

H κίνηση «Διάλογος Δράση» για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Στην καθημερινή μάχη της επιβίωσης, στην επιβεβλημένη ανάγκη για ανθρώπινη και κοινωνική αξιοπρέπεια, στην αγωνία ενός ολόκληρου λαού για το αύριο, φαντάζει ως παράπλευρη απώλεια, το σχέδιο συγχώνευσης - για εμάς - κλεισίματος ,των ανωτάτων και ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.  

Κι όμως! Είναι το ίδιο και το αυτό. Το κλείσιμο των σχολείων δεν ανοίγει μόνο φυλακές. Ανοίγει τις πόρτες στην μίζερη κι απαίδευτη προοπτική των νέων ανθρώπων, στην καταστροφή κάθε πυρήνα ανθρώπινης σπουδής και σκέψης, στην απώλεια του οράματος για ποιοτική μεταστροφή ολόκληρης της κοινωνίας. Διαλύει την κοινωνική συνοχή, καταργεί την τοπική ιδιαιτερότητα και προοπτική, επιστρέφει τις συνειδήσεις σε εποχές νωθρού σκοταδισμού. Ρίχνει τους τίτλους τέλους σε μια διαδικασία πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζύμωσης, αντικαθιστώντας την με το απόλυτο τίποτα.

 

Η συντεταγμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ασύντακτη διάλυση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού ιστού, διανθισμένη με την κωδική ονομασία «ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ», αυτονόητα μας καλεί σε αντιδράσεις «ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΗ».

 

Η Κίνηση ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ, αντιδρά έντονα στο κλείσιμο του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά και στις καταργήσεις σχολών, καλεί τους πολίτες , φορείς και οργανώσεις σε δράσεις-αντιδράσεις, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και θα σταθεί δίπλα σε κινητοποιήσεις σπουδαστών-καθηγητών-πολιτών-υπαλλήλων, για να μην κλείσουν ένα σχολείο, δεκάδες προοπτικές, εκατοντάδες ιδέες.

 

Κλείνουν ένα Ίδρυμα που έμπρακτα και αποφασιστικά ήταν κοντά στην κοινωνία ανοίγοντας τις πόρτες του σε αυτήν, πρέπει τώρα η κοινωνία των νησιών μας να σταθεί έμπρακτα και αποφασιστικά δίπλα του.

 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ, πολίτες, φορείς και οργανώσεις σε ανοιχτή συνάντηση την Κυριακή 3/2 στις 18:30, στο χώρο του Τ.Ε.Ι. για να οργανώσουμε από κοινού τη δράση μας ενάντια στην απαράδεκτη αυτή απόφαση.

 

Καλούμε επίσης όλους να συμμετέχουν απόψε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο του παλιού κτιρίου στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (ώρα 21:00).

 

Θα είμαστε όλοι εκεί!!!

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ