Βολές του τοπικού ΚΙΝΑΛ σε Θεοχάρη και Ζαχαράκη για την τουριστική εικόνα της Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 10:33

Βολές του τοπικού ΚΙΝΑΛ σε Θεοχάρη και Ζαχαράκη για την τουριστική εικόνα της Κεφαλονιάς

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης δηλώνει την 25η Μαρτίου από την Κεφαλονιά ότι "Ισχύει με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, η ημερομηνία 14 Μαΐου για το άνοιγμα του Τουρισμού – Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους Βρετανούς τουρίστες". Η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη δηλώνει την 24η Απριλίου από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς ότι "Ο Ταξιδιώτης χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια σε έναν προορισμό και αυτό ένιωσε πέρσι στην Κεφαλονιά και αυτό θα νιώσει και φέτος. Το άνοιγμα του Τουρισμού θα γίνει στις 15 Μαΐου".

1η Ιουνίου 2021. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα από την Βρετανική αγορά με εξαίρεση πέντε νησιά (στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται η Κεφαλονιά και η Ιθάκη). Οι κρατήσεις είναι μηδαμινές και οι αεροπορικές πτήσεις ελάχιστες. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρει βάσει του αριθμού των προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμό και όχι του πραγματικού αριθμού των εμβολιασθέντων σε σχέση με το τοπικό πληθυσμό, ότι η Κεφαλονιά βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ελλάδα σε πληρότητα ραντεβού. Το νησί μας δυσφημείται από τη δημιουργική αριθμητική του Υπουργείου Υγείας, με αρνητικές συνέπειες στην επισκεψιμότητά του. Καμία επίσημη αντίδραση μέχρι σήμερα…

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επέβαλε στη χώρα μας ένα από τα σκληρότερα lockdown της Ευρώπης, αρνούμενη να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όλη η χώρα μπήκε στο κόκκινο, δίχως να διαχωριστούν οι Περιφέρειες με λίγα κρούσματα. Δεν προστατεύθηκαν επίσης τα νησιά με άμεση διάθεση rapid tests στις πύλες εισόδου τους προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Ότι ζούμε σήμερα είναι το απότοκο μίας πολιτικής δίχως στρατηγική στον Τομέα του Τουρισμού και ενός Πρωθυπουργού που ξεχάστηκε στο περσινό ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Το Κίνημα Αλλαγής, είχε προ καιρού καταθέσει συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για τον Τομέα του Τουρισμού:

  • Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό.
  • Εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια. Για όσους επισκέπτες δεν έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικό πρόσφατο αρνητικό τεστ. Επίσης συμφωνία με τις τρίτες χώρες.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση ως το τέλος του 2021. Αναστολή του μέτρου του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
  • Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με βάση το σχέδιο που πέρυσι κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής.
  • Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση, που σήμερα βιώνουν την ανασφάλεια.

Το Κίνημα Αλλαγής, ουδέποτε άσκησε μικροπολιτική σε βάρος της χώρας. Είναι μία στιγμή Ευθύνης για την Κυβέρνηση αλλά και για την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μην χαθεί μία κρίσιμη χρονιά για τον Τουρισμό και την Εθνική Οικονομία. Η Πανδημία αναμφίβολα θα επηρεάσει τη πορεία του Τουρισμού στη χώρα μας, αλλά δεν θα αποτελέσει επί μακρόν το άλλοθι μίας αποτυχημένης πολιτικής. Ας ελπίζουμε για αρχή, ότι από τις 7 Ιουνίου τα νησιά μας θα ενταχθούν στη πράσινη λίστα των τουριστικών προορισμών της Βρετανίας! 


Ετικέτες: