Το σωματείο συνταξιούχων "Ο Σπάρτακος" για την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 15:30

Το σωματείο συνταξιούχων "Ο Σπάρτακος" για την Πρωτομαγιά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συναδελφοι,

Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στους αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και τιμάται από τους εργαζόμενους , συνταξιούχους και τους λαούς με αποφάσεις των συνδικάτων και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών,όπως συμβαίνει σήμερα που η κυβέρνηση με την ηγετική ομάδα της Γ.Σ.Ε.Ε., συνδιαμορφώνουν  νέα σκληρή επίθεση στα εργατικά δικαιώματα.

-Φέρνουν νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, με δεκάωρη δουλειά, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, αρχίζοντας από την επικουρική,κατάργηση ακόμα και της Κυριακάτικής αργίας για πολλούς κλάδους.

-Νέο συνδικαλιστικό νόμο που βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στους  αγώνες και πολλά άλλα.

-Εδώ και πολλά  χρόνια βλέπουμε τις συντάξεις μας να μειώνονται δραματικά , τα ασφαλιστικά ταμεία να κουρεύονται και να τσακίζουν τις παροχές σε υγεία και φάρμακα.

-Μας ζητάνε πάλι εμείς να βάλουμε πλάτη για να ανασάνει η οικονομία, την ώρα που η πανδημία θερίζει χωρίς να έχουν πάρει

κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, αντί να γίνει πραγματική επιταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

-Τώρα βλέπουμε τα παιδιά μας να είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα. Η ανεργία και η φτώχεια μαστίζουν, οι μισθοί  τους είναι πενιχροί και όσον αφορά τη σύνταξη τους αυτή θα είναι ελάχιστη εάν προλάβουν να την πάρουν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος την Πέμπτη 6 Μάη 2021 στην κορυφαία απεργιακή συγκέντρωση μας στην  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, με όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις  στις 10.30΄το πρωί.

Εχουμε χρέος να αγωνιστούμε  για να υπερασπιστούμε ό, τι  μας ανήκει, δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν  όσα

έχουμε κατακτήσει. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια  για τη ζωή μας και τα παιδιά μας.

Δεν θα τους αφήσουμε να καταργήσουν το 8ωρο 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του.

Είναι ιστορική πρόκληση για όλους μας 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο  η κυβέρνηση να νομοθετεί 10ωρο,  να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης για όλους!

ΖΗΤΑΜΕ

-Να αποσυρθεί το καταπτυστο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη 700,00 ευρώ από τα 384, 00 που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων

- Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσλήψεις μόνιμες γιατρών , νοσηλευτικού προσωπικού και κύρια στον

νομό μας , επιταξη τώρα των ιδιωτικών δομών υγείας.

- Καταβολή των αναδρομικών σε όλους  τους συνταξιούχους για τις κύριες τις επικουρικες συντάξεις, την 13η - 14η σύνταξη.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10,30 Π.Μ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250