Κορονοϊός: Χαλάρωση των μέτρων από Δευτέρα με self test – Συνεδριάζει η επιτροπή

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 14:36

Κορονοϊός: Χαλάρωση των μέτρων από Δευτέρα με self test – Συνεδριάζει η επιτροπή

 Τι αποφασίζουν σήμερα στην ολομέλεια οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας

Νέα χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να υπάρξει από τη Δευτέρα στο λιανεμπόριο καθώς οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας πραγματοποιούν σήμερα την τελική τους συνεδρίαση ώστε να δώσουν το πράσινο φως.

Ειδικότερα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι και στο λιανεμπόριο θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά τα self test από τους εργαζόμενους, οι ειδικοί αναμένεται να απαντήσουν θετικά στο αίτημα της κυβέρνησης για αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού αλλά με τη χρήση του sms στο 13032 για κυκλοφορία τριών ωρών ώστε να μη αυξηθεί η κινητικότητα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr.

Παράλληλα οι ειδικοί αν και προβληματισμένοι από το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στη χώρα, αναμένεται να εγκρίνουν και το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής.

Παρότι πολλοί επιστήμονες από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετοι να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής – λένε πηγές του ethnos.gr - επειδή ακριβώς υπάρχει στενή επαφή του εργαζόμενου με τον πελάτη, φαίνεται ότι θα υποκύψουν στο αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Άλλωστε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής γιατί οι υπηρεσίες τους παρέχονται σήμερα από άλλα κέντρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Και τα φροντιστήρια ειδικά για τα Λύκεια πρόκειται να πάρουν την έγκριση της επιτροπής ώστε να ξαναλειτουργήσουν και να διευκολυνθούν οι μαθητές με δια ζώσης εκπαίδευση.

Πονοκέφαλος για το Πάσχα

Από την άλλη μπορεί σήμερα να μην είναι στην ατζέντα η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα, όμως οι επιστήμονες εξακολουθούν να είναι άκρως προβληματισμένοι.

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να εξετασθεί την επόμενη εβδομάδα ώστε να είμαστε πιο κοντά στο Πάσχα. Άλλωστε στην περίπτωση που επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού απαιτείται και μία προετοιμασία τόσο σε μέσα μεταφοράς όπως πλοίαλεωφορεία κλπ αλλά και για προμήθειες σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και τρόφιμα με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αττικής θα μετακινηθεί προς χωριά και μικρές πόλεις της περιφέρειας.

Ωστόσο ο φόβος των ειδικών είναι ότι αν υπάρξει μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα είναι πιθανό να καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων αμέσως μετά, ενώ είναι σφόδρα πιθανό να υπάρξει διασπορά και σε περιοχές που σήμερα έχουν χαμηλό ιικό φορτίο.

Όμως δεν αποκλείεται λόγω και των πιέσεων που δέχονται οι πολίτες από τον πολύμηνο αποκλεισμό, τελικώς να υποκύψουν οι επιστήμονες εφόσον υπάρξουν βέβαια κάποιες προϋποθέσεις όπως η χρήση των self test, ή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ζητήματα όμως που προκαλούν προβληματισμό καθώς θα προκύψουν διαφοροποιήσεις για τους πολίτες που είτε δεν εμβολιάσθηκαν είτε δεν είχαν την δυνατότητα να το κάνουν λόγω μη προτεραιότητας.

Πηγή: newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ