Χρ. Παυλάτος: "Ελεγχόμενη η κατάσταση στα περιστατικά Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 10:22

Χρ. Παυλάτος: "Ελεγχόμενη η κατάσταση στα περιστατικά Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν Κεφαλονιάς και γιατρός Χρήστος Παυλάτος, για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας λόγω της νόσου Covid-19 στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Παυλάτος ανέφερε ότι η κατάσταση τοπικά είναι ελεγχόμενη,δεν υπάρχουν πολλές εισαγωγές περιστατικών covid-19 στο νοσοκομείο, ότι οι 3-4 που νοσηλεύονται έχουν ήπια συμπτώματα και ότι υπήρξαν κρούσματα στην κοινότητα όμως αυτά δεν μετουσιώθηκαν σε βαριά περιστατικά.

Συνέστησε επίσης να μην εφησυχάζουμε με την επικρατούσα γενική εικόνα ,να περιμένουμε να μειωθούν τα κρούσματα πανελλαδικά για να νιώσουμε πιο ασφαλείς, να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες,να είμαστε σε εγρήγορση και να μην χαλαρώσουμε.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών ενημέρωσε ότι προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς , η προμήθεια των εμβολίων γίνεται χωρίς προβλήματα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύπτονται χωρίς ταλαιπωρία οι εμβολιαζόμενοι.

Ερωτηθείς για την στελέχωση του νοσοκομείου,ο κ Παυλάτος είπε:

“Ένα νοσοκομείο για να λειτουργήσει επαρκώς και αυτός είναι ο στόχος,θα πρέπει να έχει οργανωμένες κλινικές με μόνιμους γιατρούς σε όλες τις βαθμίδες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελλείψεις,ήρθε ένας παθολόγος-ένας παθολόγος δεν φτάνει-,έχουν προκηρυχθεί θέσεις ,θα καλυφθεί κι άλλη θέση παθολόγου,έχουμε μία αναισθησιολόγο που καλείται να καλύψει όλα τα περιστατικά,πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα καλυφθούν οι κενές θέσεις για να δημιουργηθούν κλινικές όλων των βαθμίδων που ο καθένας θα έχει τον ρόλο του”.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103}

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ