H πορεία των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 09:17

H πορεία των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΥ ΙΘΑΚΗΣ

Να ενημερώσουμε ότι το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο διενεργήθηκαν στο κέντρο υγείας ακόμη 126 εμβολιασμοί.

Συνολικά έχουν εμβολιασθεί 510 συμπολίτες μας με την πρώτη δόση και 101 έχουν ολοκληρώσει και τις 2 δόσεις.

Σημαντική παρενέργεια δεν παρετηρήθη και το ευχάριστο είναι ότι, έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιθυμούντων να εμβολιασθούν καθώς έχουν υποχωρήσει σημαντικά οι όποιοι ενδοιασμοί.

Κάποιες αρχικές, διαδικαστικές και τεχνικές, δυσλειτουργίες έχουν ξεπερασθεί και στο κέντρο υγείας υπάρχει η δυνατότητα να διενεργούνται 80-100 εμβολιασμοί ημερησίως.

Με ένα τέτοιο ρυθμό θα μπορούσε, μέχρι το Πάσχα, να έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη συλλογική ανοσία ώστε να υπάρξει σταδιακά επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας, να δοθεί η δυνατότητα να οργανωθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα και να μη χαθεί ούτε ώρα από την τουριστική περίοδο που είναι τόσο αναγκαία για την επιβίωση και την οικονομική ευμάρεια του νησιού.

Δυστυχώς, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εστάλησαν 210 δόσεις, αυτή την εβδομάδα θα έχουμε μόνο 72, καθώς όπως φαίνεται υπάρχει δυστοκία στην προμήθεια της χώρας με τον αναγκαίο αριθμό εμβολίων.

Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο διάστημα, με την εισαγωγή και των εμβολίων της Moderna και Johnson and Johnson και την αδειοδότηση και στην πατρίδα μας του εμβολίου της Αstra Zeneca για τους πολίτες άνω των 64 ετών, θα υπάρχουν τα απαραίτητα εμβόλια ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα ο εμβολιασμός των συμπατριωτών μας.

Τελειώνοντας να υπενθυμίσω ότι στην Ιθάκη το τελευταίο διάστημα είχαμε 12 κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο χρειάστηκαν νοσοκομειακή φροντίδα.

Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα μεγάλος για τον πληθυσμό του νησιού και, σε συνδυασμό με την άσχημη εξέλιξη της πανδημίας στην πατρίδα μας, πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς στα μέτρα προφύλαξης και ιδιαίτερα στην ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Γιώργος Παξινός
Καρδιολόγος - Δ/ντης Κέντρου Υγείας




00 inkefalonia general ad 300X250