Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας.11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 10:22

Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας.11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή»

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου, όπου φαίνεται και μετά από τις αναλύσεις στα λύματα να έχει ανεβασμένο ιικό φορτίο.

«Επαληθεύονται οι φόβοι μας. Έχουμε φτάσει τα 11 κρούσματα» ανέφερε ο δήμαρχος και ενημέρωσε ότι από τα κρούσματα 2 είναι παιδιά και οι υπόλοιποι ενήλικες και όλοι από την περιοχή του Ληξουρίου. Επισήμανε ότι από την στιγμή που εντοπίστηκαν ξεκίνησε άμεσα η ιχνηλάτηση. «Είμαστε σε επαφή με τις αρχές και με το νοσοκομείο, με τις οικογένειες των κρουσμάτων και εξετάζουμε τις επαφές τους, για να γνωρίζει ο κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθούν τα drive through test μπροστά από το άγαλμα του Λασκαράτου. Ήταν προγραμματισμένα για το τέλος της εβδομάδας αλλά το επισπεύσαμε μετά τα κρούσματα» τόνισε και σημείωσε ότι θα μπορούν να γίνουν μέχρι 160 τεστ την μέρα.

Ο κος Κατσιβέλης θέλησε να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με τα τεστ που πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο και με αυτά που γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Όπως ανέφερε: «Υπήρχε ένα πρόβλημα στην αρχή σχετικά με το τι ανακοινώνεται και τι όχι, αλλά τώρα δεν υπάρχει. Αν σε ένα διαγνωστικό εργαστήριο βρεθεί κρούσμα ενημερωνόμαστε αμέσως. Ο ΕΟΔΥ όμως μας στέλνει ενημέρωση κάθε Δευτέρα».

Ο κος Κατσιβέλης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι σπίτι τους. «Ήδη έχουμε πάρει τα μέτρα μας, βοηθάμε και στην ιχνηλάτηση γιατί ξέρουμε τον κόσμο. Πρέπει να τηρούνται οι περιορισμοί και η αστυνομία κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες» κατέληξε.