Αλ. Σπυράτος: «Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλα περιθώρια σε όποιους παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 20:38

Αλ. Σπυράτος: «Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλα περιθώρια σε όποιους παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια»

Επιστολή στον νέο πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου Νίκο Αραβαντινό – Ζαφείρη απέστειλε ο τοπικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σπυράτος. Πιο αναλυτικά τονίζει τα εξής Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Με χαρά διαπίστωσα πως η ηγεσία της Κοινότητάς μας, άλλαξε χέρια. Ελπίζω να αποτελέσει και το έναυσμα μιας νέας πιο εποικοδομητικής πολιτικής συνεργασίας για το μέλλον της Παλικής. Εύχομαι βαθύτατα η αλλαγή σκυτάλης, να σημάνει και αλλαγή πολιτικής απέναντι στο τόπο μας. Η πολιτική της μισαλλοδοξίας, της ρουσφετολογίας και της συστηματικής αποδυνάμωσης της Παλικής, επιβάλετε να μείνει στο χρονοντούλαπο. Σας συγχαίρω για την κίνησή σας να προβείτε σε άμεσο Τοπικό Συμβούλιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα και σας εύχομαι καλή δύναμη στα νέα σας καθήκοντα.

Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις-όπως γνωρίζετε είμαι φοιτητής και εργάζομαι συγχρόνως-δεν μου επέτρεψαν να παραβρεθώ στο Τοπικό Συμβούλιο. Η κίνηση αυτή φανερώνει την υπευθυνότητα της Τοπικής αρχής, απέναντι στα τόσα σημαντικά ζήτημα για την περιοχή της Παλικής και την ικανότητά του να αφουγκράζεται και να στέκεται δίπλα στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Ζούμε σε μία εποχή που ο Ελληνικός Λαός έχει ξεπεράσει τα όριά του και έρχεται αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα των ημερών μας. Ο εμπαιγμός των συναισθημάτων του και της αξιοπρέπειάς του, τον έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς θεσμούς και η ελπίδα έχει σβήσει από τα μάτια του. Για όλα αυτά ευθύνονται τα άτομα το οποία είναι στο πολιτικό προσκήνιο και είναι ανίκανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το σάπιο πολιτικό-πελατειακό καθεστώς το οποίο εδρεύει στη χώρα μας, είναι υπεύθυνο για την κατάσταση την οποία έχουμε οδηγηθεί όλοι μας. Η πολιτική είναι αυτή που μας έχει φτάσει σε αυτό το αδιέξοδο και αυτή υποχρεούται να μας οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας. Ο τόπος μας-Παλική-είναι ένα ακόμα θύμα της άθλιας πολιτικής σκηνής, της οποίας θεατές είμαστε όλοι μας.
Ως υπεύθυνη Τοπική ηγεσία, έχουμε υποχρέωση, να πλέξουμε ένα δίχτυ προστασίας γύρω από τη Παλική, η οποία μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται, βάζοντας στην άκρη πολιτικές και προσωπικές κόντρες. Για το λόγω αυτό προτείνω τις εξής κινήσεις, στις οποίες θα πρέπει να εστιάσουμε:

1. Πλήρη απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, στη περιοχή της Παλικής, ορθή αξιολόγηση αυτών, με σκοπό την εκμετάλλευση τους για όφελος του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προτάσεις έχουν γίνει στο τοπικό συμβούλιο, αλλά ποτέ δεν προχώρησαν.
2. Συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (Γηροκομείο, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Αστυνομία, κ.ά.) με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων τους και την θέσπιση πλαισίου για τη μόνιμη εγκατάσταση των Υπηρεσιών αυτών στην Παλική.
3. Συνεργασία με τη Διοικούσα επιτροπή και τους αρμόδιους φορείς του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, για τη διατήρηση των Ιδρυμάτων στο Ληξούρι.
4. Απαιτούμε την άμεση έναρξη των έργων στην Παλική. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Δήμου, έχουν προγραμματιστεί έργα για την περιοχή μας, για τα οποία δεν έχουν αρχίσει καν οι προεργασίες.
5. Στενή επαφή με τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία του Μουσείου Ληξουρίου.
6. Φροντίζουμε για την σωστή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στη περιοχή μας (βλ. Στάδιο Αγίου Αντωνίου).
7. Έναρξη μελέτης για έργα ανάπλασης και μεγάλης εμβέλειας, όπως για παράδειγμα η σωστή αξιοποίηση και σύγχρονη λειτουργία του Λιμανιού μας.
8. Την άμεση ένταξη της περιοχής μας σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΕΣΠΑ.
9. Προστατεύουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά, στηρίζοντας την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, την Ιακωβάτειο και Κοριαλένειο Βιβλιοθήκη και όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.

Η Παλική μοιάζει με ένα μεγάλο χωριό. Οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής, έκαναν το άλλοτε περίφανο Ληξούρι, Ληξουράκι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε άλλα περιθώρια σε όποιους παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των συμπολιτών μας. Οι βασικοί άξονες για να αναγεννηθεί η Παλική είναι οι ακόλουθοι:

• Τουρισμός
• Πολιτισμός
• Τ.Ε.Ι.
• Αγροκτηνοτροφικός πλούτος
• Αθλητισμός
• Κοινωνική Πολιτική

Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Σπυράτος

Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής
Κοινότητας Ληξουρίου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250