Ilialive.gr: Με νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στο Γ.Ν. Πύργου, ο 77χρονος από την Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 18:32

Ilialive.gr: Με νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στο Γ.Ν. Πύργου, ο 77χρονος από την Κεφαλονιά

Η πρώτη αεροδιακομιδή με σοβαρό κρούσμα covid19 πραγματοποιήθηκε χθες προς την Ηλεία από την Κεφαλονιά. Ένας 77χρονος άνδρας από τον Καραβόμυλο που νοσηλευόταν στο Γ.Ν. Αργοστολίου προσβεβλημένος από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, κρίθηκε πως πρέπει να μεταφερθεί σε ΜΕΘ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στο Γ.Ν. Αγ. Ανδρέα Πατρών, δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη και έτσι δόθηκε εντολή να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Πύργου.

Έτσι οργανώθηκε αεροδιακομιδή από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς προς την Ανδραβίδα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, μεταφέροντας την ειδική κάψουλα για διακομιδές ασθενών με COVID-19 την οποία παρέδωσαν στο ασθενοφόρο που περίμενε  στο αεροδρόμιο και μαζί με το ειδικό νοσηλευτικό προσωπικό μετέβησαν στο νοσοκομείο Αργοστολίου για την παραλαβή και την τοποθέτηση του 77χρονου ασθενούς με κορωνοιό μέσα στην ειδική  κάψουλα σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες και τα πρωτόκολλα διακομιδής για τέτοια περιστατικά.

Λίγα λεπτά πριν τις 20:00 το ασθενοφόρο με τον ασθενή μέσα στην ειδική κάψουλα έφτασε στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς το οποίο παρέτεινε το ωράριο λειτουργίας του λόγω του περιστατικού.

Η κάψουλα με τον 77χρονο ασθενή μεταφέρθηκε μέσα στο αεροσκάφος το οποίο αναχώρησε με προορισμό  το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Πάτρας παρέλαβε την κάψουλα με τον ασθενή και την μετέφερε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου.

Πηγή: Ilialive.gr 

 




00 inkefalonia general ad 300X250