Π. Καππάτος: Aυτοψία στο δρόμο του Μύρτου με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 12:00

Π. Καππάτος: Aυτοψία στο δρόμο του Μύρτου με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών (εικόνες)

Σήμερα επισκέφθηκα το δρόμο του Μύρτου με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Αναγνώπουλο. Διαπιστώθηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και η ανάγκη αναζήτησης τεχνικής λύσης μόνιμου χαρακτήρα και μεγάλης κλίμακας, ώστε να μην αντιμετωπίζει το νησί μας το ίδιο πρόβλημα κάθε χρόνο.

Όπως είχε προαναγγελθεί, επισκέφθηκε σήμερα την Κεφαλονιά ο κ. Δημήτρης Αναγνώπουλος, Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών.

Κύριο αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η αυτοψία στο δρόμο πρόσβασης προς την παραλία του Μύρτου, την επισκευή του οποίου γίνεται προσπάθεια να αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, λόγω των μεγάλων τεχνικών δυσκολιών.

Επί τόπου βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός, ο Δήμαρχος Σάμης κ. Μονιάς και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Διαπιστώθηκε ότι οι μετατοπίσεις του ορεινού όγκου προκαλούν συνεχώς καταστροφές, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με ένα σύνθετο και μεγάλο τεχνικό έργο. Χρειάζεται μια ολιστική λύση σε όλο το μήκος των 2,5 χιλιομέτρων του δρόμου, ώστε να μην τίθεται συνεχώς σε κίνδυνο η ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και να μην χρειάζονται σχεδόν κάθε χρόνο οι ίδιες επισκευές μεγάλης κλίμακας.

Για το λόγο αυτό η μελέτη επισκευής του δρόμου θα χρειαστεί αρκετούς μήνες. Αυτό το καλοκαίρι θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει μια προσωρινή και πρόχειρη λύση, εφόσον όμως κριθεί ασφαλές να χρησιμοποιείται ο δρόμος.

Με τον κ. Αναγνώπουλο και τον κ. Μονιά επισκεφθήκαμε και άλλες συγκοινωνιακές υποδομές της περιοχής, όπως τη γέφυρα του Χειμωνικού και θέσεις στο δρόμο προς τη Φάλαρη, κοντά στα Μακρυώτικα, όπου επίσης υπάρχουν καταστροφές.

Ευχαριστώ τον κ. Αναγνώπουλο για την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για τη συνεργασία.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Καππάτος Αναγνώπουλος Μυρτος 1Καππάτος Αναγνώπουλος Μυρτος 3Καππάτος Αναγνώπουλος Μυρτος 4Καππάτος Αναγνώπουλος Μυρτος 5Καππάτος Αναγνώπουλος Μυρτος 6