Πιστό στην παράδοση – Το παντοπωλείο στα Φάρσα που δεν το αγγίζει ο χρόνος!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 13:52

Πιστό στην παράδοση – Το παντοπωλείο στα Φάρσα που δεν το αγγίζει ο χρόνος!

Είναι μερικά πράγματα που θαρρείς πως ο χρόνος έχει επιλέξει να μην τα αγγίξει, να μην τα δαμάσει και να τα αφήσει έτσι όπως ήταν πριν από δεκαετίες. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Μπαίνοντας μέσα στο παντοπωλείο του Χριστόδουλου Μπενετάτου στα Φάρσα, λες και αφήσαμε πίσω μας το 2013 και μεταφερθήκαμε αίφνης σε μία άλλη εποχή... με τα προϊόντα παρατεταγμένα στα ξύλινα ράφια, την αναλογική ζυγαριά, την μυρωδιά από τον φρεσκοψημένο καφέ.

Το παντοπωλείο έχει τη δική του ιστορία και έχει μεγαλώσει μέσα του γενιές και γενιές της οικογένειας Μπενετάτου.
«Το 1961 παρέλαβα το παντοπωλείο από τον πεθερό μου. Ο άντρας μου ταξίδευε και έτσι το ανέλαβα εγώ» μας λέει η κα Ευαγγελία Μπενετάτου η πρεσβύτερη εκ των τριών μελών της οικογένειας που συναντήσαμε κατά την επίσκεψη μας. Μαζί της στο μαγαζί η κόρη της Κατερίνα Μπενετάτου – Μπριασούλη, αλλά και η εγγονή της Ευαγγελία συνεχίζουν την παράδοση που κρατά πολλές δεκαετίες».

Η κα Ευαγγελία μας εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί πλέον ένα τέτοιο μαγαζί τη σημερινή εποχή «Είναι δύσκολο γιατί δεν έχουμε δουλειά. Παλιά ήταν καλύτερα τα πράγματα, γιατί το μαγαζί είχε δουλειά και ο κόσμος είχε λεφτά. Όμως με τίποτα δεν θέλω να το αλλάξω, ούτε να το κλείσω. Αν μπορέσουμε να το αυξήσουμε λίγο. Προσπαθούμε παρά τις δυσκολίες των καιρών να το διατηρήσουμε έτσι παραδοσιακό, όπως ήταν εκείνα τα χρόνια».

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ