Πρωτοχρονιάτικη Τόμπολα για Παλληξουριακό και ΝΕΟΛ!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 11:14

Πρωτοχρονιάτικη Τόμπολα για Παλληξουριακό και ΝΕΟΛ!

Στο δημοτικό θέατρο στο Ληξούρι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς είχαμε το έθιμο της Τόμπολας, ένα παιχνίδι που τα τελευταία χρόνια γίνεται για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων ΝΕΟΛ και Παλληξουριακού με την συνεργασία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Αρκετοί ήταν οι φίλοι των δύο σωματείων που συμμετείχαν και φέτος στο παιχνίδι. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου

Στο ρόλο του εκφωνητή για άλλη μια φορά ήταν ο Γιώργος Κατσιβέλης αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ , στον άψογο χειρισμό της κληρωτίδας ήταν ο εσαεί Δήμαρχος Ληξουρίου Διονύσης Βώρος που τράβηξε πρώτος λαχνό και στον πίνακα των αριθμών η Ματίνα Γιουλάτου. Λαχνούς τράβηξε και ο αεικίνητος Γεράσιμος Γαλανός. Τρείς νικητές, τρία χρηματικά έπαθλα 100, 150 και 200 ευρώ. Κάποιοι από τους τυχερούς δώρισαν τα ποσά που κέρδισαν στα δύο σωματεία.

Τι είναι η Τόμπολα και πως παίζεται: είναι ένα Ιταλικό στην καταγωγή παιχνίδι λοταρίας. Οι παίχτες αγοράζουν και παίζουν με όσες κάρτες θέλουν. Σε κάθε κάρτα υπάρχουν 3 σειρές και 9 στήλες. Η κάθε σειρά έχει 5 αριθμούς από το 1-90.

Ο πρώτος τυχερός είναι ο παίκτης που έχει συμπληρώσει πρώτος τους πέντε αριθμούς σε μία πλήρη σειρά (οριζόντια), στην ίδια κάρτα. Ο δεύτερος τυχερός είναι ο παίκτης που έχει συμπληρώσει πρώτος δύο σειρές στην ίδια κάρτα και ο μεγάλος τυχερός είναι αυτός που έχει συμπληρώσει πρώτος τους δεκαπέντε αριθμούς σε μία πλήρη κάρτα. Τότε φωνάζει αμέσως την λέξη «ΤΟΜΠΟΛΑ», και κερδίζει το μεγαλύτερο δώρο.

{phocagallery view=category|categoryid=374|limitstart=0|limitcount=0}