ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ: Αδιαφορία; Ανευθυνότητα; Ανικανότητα;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 13:14

ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ: Αδιαφορία; Ανευθυνότητα; Ανικανότητα;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδιαφορία;
Ανευθυνότητα;
Ανικανότητα;

Όλα αυτά μαζί, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση και η υπουργός παιδείας να έχουν οδηγήσει την εκπαίδευση σε εκρηκτική κατάσταση, με πολλά σχολεία να είναι κλειστά από κορονοϊό και καταλήψεις.
Ενώ τον Μάϊο η ίδια κυβέρνηση προέβλεπε με φεκ 15 παιδιά ανά τάξη, τελικά σήμερα σε αντίθεση με όσα θεσμοθέτησε στο παρελθόν επέβαλε τον συνωστισμό στα σχολεία. Άλλα έλεγαν, άλλα έκαναν και καμιά συνεργασία δεν είχαν  με τους δήμους για να βρεθούν επιπλέον αίθουσες.
Οι προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού παραμένουν ελλιπείς εως σήμερα και ούτε καν έγιναν οι απαραίτητες πρόσθετες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για να διασφαλιστεί η υγιεινή στα σχολεία.
  Η κυβέρνηση ενώ όφειλε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψει την παιδεία και τα παιδιά χαρακτηρίζεται δικαίως σήμερα ως η κυβέρνηση < παγουρίνο> και η κυβέρνηση της μάσκας <Μαμούθ>.
Τώρα βέβαια τους φταίνε τα παιδιά. Τα παιδιά που κάτι μας λένε και πρέπει να τα ακούσουμε. Τα παιδιά που μας λένε ότι η μάσκα δεν αρκεί και πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο συνωστισμό και η κυβέρνηση τα βγάζει αρνητές της μάσκας. Τα παιδιά που θέλουν καλύτερη παιδεία και συνεργασία και βρίσκονται αντιμέτωπα με πρωτοφανείς μεθόδους στιγματισμού και διχασμού.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας αντί να ενώνουν χωρίζουν και διχάζουν. Υποβαθμίζουν τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς σε ελεγκτές των καταλήψεων. Να σημειώνουν ονόματα, να αποκλείουν παιδιά από την τηλεκπαίδευση και να βάζουν απουσίες.
Αντί να συνεργούν  με τους εκπαιδευτικούς και να προχωρήσουν σε διάλογο με τους μαθητές καταφεύγουν στον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση των παιδιών. Αντί να επιδιώκουν τη συναίνεση ρίχνουν λάδι στη φωτιά με ακαταλόγιστες συνέπειες. 
  Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής     παλεύουμε για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Υπερασπιζόμαστε τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, για μείωση του αριθμού μαθητών στους 15 ανά τάξη, για επιπλέον διορισμούς εκπαιδευτικών , για την μείωση της διδακτέας ύλης  και την λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής στα σχολεία.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.

Ν.Ε.ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250