Π. Καππάτος στον Inkefalonia 103,9: "Στην Κεφαλονιά Κεφαλογιάννης και Πλακιωτάκης για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 18:38

Π. Καππάτος στον Inkefalonia 103,9: "Στην Κεφαλονιά Κεφαλογιάννης και Πλακιωτάκης για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή ,ο Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ.Παναγής Καππάτος ανέπτυξε τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Σεπτεμβρίου και αφορούν στο Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Η υπερτόνιση της δυσπιστίας (κατά την ομιλία του στην Βουλή) που διακατέχει τους πολίτες της Κεφαλονιάς όπως εξήγησε ο κ. Καππάτος είναι εύλογη από την στιγμή που από τους σεισμούς του 2014 και απο άλλες πλημύρες δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί .

Ελπίζει όπως είπε ότι τώρα θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των πληγέντων διότι υφίσταται νέος νόμος ο οποίος ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2020, ο Ν.4662

¨Οσoν αφορά τα μέτρα στήριξης παλιότερα ήταν σε επίπεδο Υπουργικών Αποφάσεων ,ενώ τώρα ψηφίστηκαν σε επίπεδο Βουλής και εφ όσον δημοσιευθούν σε ΦΕΚ είναι νόμος πλέον του Κράτους και είναι μια σημαντική εξέλιξη ότι ψηφίστηκαν από την Βουλή σύμφωνα με τον κ.Καππάτο.

Οπως ο ιδιος ενημέρωσε αναστέλλονται οι πληρωμές στο Δημόσιο για ένα εξάμηνο.

Όσον αφορά την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών , ενημέρωσε ότι επειδή το οδικό δίκτυο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στην περιοχή του Δήμου Σάμης ,κατόπιν πρόσκλησης στον Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη να κάνει ο ίδιος αυτοψία, ο υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και την τρέχουσα εβδομάδα θα επισκεφθούν μαζί τις εν λόγω περιοχές.

Επίσης προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο κ. Πλακιωτάκης Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής πολιτικής κ. Καλογήρου θα βρεθούν επι διημέρου σε Κεφαλονιά και Ιθάκη για να αποτιμήσουν τις ζημιές και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση.

Ο κ.Καππάτος όπως είπε ζήτησε από τους δημάρχους των νησιών μας να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ούτως ώστε να προχωρήσει τα αιτήματα τους.

Όσον αφορά τον τομέα Υγείας επιβάλλεται η Κεφαλονιά να χαρακτηριστεί ¨αγονη” ούτως ώστε να ενισχυθεί όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό.

Για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού προς το παρόν ανέφερε έχουμε τις κρίσεις απο τις προκηρύξεις του Φεβρουαρίου που θα γίνουν αυτές τις ημέρες και του Ιουνίου για 6 θέσεις υπάρχουν ήδη τρεις ενδιαφερόμενοι γιατροί και προκηρύχθηκε και μία θέση μόνιμου αναισθησιολόγου.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καππάτος, “έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα μπροστά μας αυτό τον χειμώνα και την 'Ανοιξη ,να επαναφέρουμε στην πρότερη κατάσταση και σε καλύτερη ακόμη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη με έργα καινούρια και σημαντικά, πρώτα απο όλα για τους κατοίκους των νησιών μας αλλά και για τους τουρίστες που είναι η βαριά βιομηχανία μας”.

¨Οσον αφορά τον πρωτογενή τομέα θα στηριχθούν ανάλογα .

Προγραμματίζω να έχω τις ανάλογες συναντήσεις με του Συνεταιρισμούς για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την προώθηση της στήριξης γεωργών και κτηνοτρόφων.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

 {https://soundcloud.com/user-46829938/kappatos-1039-29-9-2020}




00 inkefalonia general ad 300X250