ΚΚΕ: Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:33

ΚΚΕ: Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ιθάκης

Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ιθάκης

Η ΚΟΒ Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι οι επόμενες δύσκολες μέρες για το νησί της Ιθάκης μετά το πέρασμα του «Ιανού», δεν έχουν σχέση μόνο με την οξύτητα του φαινομένου, αλλά κυρίως με την πολιτική όλων των αστικών Κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ), Περιφέρειας και Δήμου. Αυτή η πολιτική, διαχρονικά υποβαθμίζει όλες τις λαϊκές ανάγκες μεταξύ αυτών και της ασφάλειας και επάρκειας των δημόσιων υποδομών και των οδικών δικτύων, δίνοντας προτεραιότητα στα κέρδη των κάθε λογής επιχειρηματικών ομίλων.

Οι «προτεραιότητές» τους αυτές έδειξαν τις «αντοχές» τους στις υποδομές των αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και του επαρχιακού δικτύου και αποκαλύφθηκε με τον πιο επικίνδυνο τρόπο η γύμνια τους. Εκτός από τις μεγάλες καταστροφικές πλημμύρες στο νησί μας (Κιόνι, Φρίκες), σε άλλα δύο τουλάχιστον σημεία του κεντρικού επαρχιακού οδικού δικτύου (στα «Δεξά» και στον «Μπροστά Αετό»), οι καταστροφές στο οδόστρωμα (σε 200 μέτρα περίπου) και στα υποστηριχτικά του υλικά είναι τέτοια, που καθιστούν αδύνατη την ασφαλή χρήση του δρόμου και κατά προέκταση την πρόσβαση από το ένα τμήμα του νησιού στο άλλο.

Είναι αυτονόητο ότι η μη ασφαλής χρήση του δρόμου στα παραπάνω σημεία, αποκόβει ουσιαστικά τον ανεφοδιασμό όλης της Ιθάκης (είναι ο δρόμος που την συνδέει με το βασικό λιμάνι του «Πίσω Αετού»), καθώς και τους μαθητές από τα σχολεία τους, αφού το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που τους μεταφέρει καθημερινά στο Βαθύ, δεν μπορεί να περάσει με ασφάλεια. Μέχρι τώρα η διέλευση γίνεται μόνο με «προσωπική ευθύνη» των οδηγών (!!!)      .

      Η παραπάνω επικίνδυνη κατάσταση αντιμετωπίζεται με το γνωστό «ενδιαφέρον» που έχει επιδειχτεί τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή την μετάθεση ευθυνών και τα ημίμετρα. Ο Δήμος παραπέμπει στην Περιφέρεια και αυτή με την σειρά της και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση στις… «ελληνικές καλένδες».

Η ΚΟΒ Ιθάκης του ΚΚΕ τονίζει ότι η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου, αλλά και ο έλεγχος όλου του υπόλοιπου σε όλη τη διαδρομή από το βαθύ έως το Κιόνι. Μέχρι τότε να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο, ο ασφαλής ανεφοδιασμός του νησιού και η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους.

Τα προσκόμματα, η γραφειοκρατία και η κάθε είδους δικαιολογίες δεν έχουν θέση όταν επιβάλλεται να προστατευτούν και να υπερασπιστούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και η ασφάλεια των μαθητών.

 Η ΚΟΒ Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό της Ιθάκης να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις προτεραιότητες και τις αποκλειστικές ευθύνες Κυβέρνησης – ΠΙΝ και Δήμου. Αυτές έχουν σχέση με τον ίδιο τον ταξικό χαρακτήρα του αστικού κράτους των κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων, που διαχρονικά υποκλίνονται στα κέρδη, σε βάρος των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Τον καλεί επίσης με τον οργανωμένο αγώνα του να επιβάλλει τις λύσεις στα δικά του δίκαια αιτήματα και πριν απ όλα την ασφαλή πρόσβασή του στο οδικό δίκτυο αλλά και των παιδιών του στα σχολεία 

ΚΟΒ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ




00 inkefalonia general ad 300X250