ΚΚΕ: Περιοδεία του Καραθανασόπουλου και της Μπαλού στην Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 10:05

ΚΚΕ: Περιοδεία του Καραθανασόπουλου και της Μπαλού στην Ιθάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Στην Ιθάκη βρέθηκαν την Τρίτη  και την Τετάρτη   οι δυνάμεις του ΚΚΕ προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την κατάσταση και να ενημερωθούν για τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο «Ιανός».

      Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανοσόπουλο μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, την περιφερειακή σύμβουλο Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού ,και μέλη της ΚΟΒ Ιθάκης του ΚΚΕ καθώς και εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιθάκης , επισκέφθηκε τα χωριά Φρίκες και Κιόνι , που δέχτηκαν το μεγαλύτερο μέρος της κακοκαιρίας.

      Οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού και την αγωνία τους για το μέγεθος και το χρόνο των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν σε σπίτια, καταστήματα, αγροτική παραγωγή, εμπορεύματα αλλά κυρίως για την καταστροφή υποδομών (δρόμοι – πλακόστρωτα κλπ.)

      Στις συζητήσεις τονίστηκαν από την πλευρά του κόμματος τα εξής: Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και καταλογίζονται αναλογικά σε όλες τις Κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ , ΝΔ ),Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, που προτεραιότητά τους  ήταν και είναι  η ικανοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου σε έργα και υποδομές που εξυπηρετούν την αύξηση της κερδοφορίας του ενώ ταυτόχρονα οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται ως μη επιλέξιμες δαπάνες.

       Κυβέρνηση,Περιφέρεια και Δήμος πρέπει να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν σε:

  • Άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% όλων των πληγέντων επαγγελματιών , και νοικοκυριών.
  • Άμεση αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και του οδικού δικτύου (περιφερειακό- δημοτικό- αγροτικό)Επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νευραλγικά τμήματα του Δήμου.
  • Άμεση προμήθεια ηλεκτρογεννητριών ικανών για τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης στη βόρεια Ιθάκη.
  • Απαλλαγή των πληγέντων επαγγελματιών και κατοίκων από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ.
  • Να σταματήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.
  • Απαλλαγή του πάγιου τέλους ύδρευσης των κατοίκων του Κιονιού.
  • Γενναία χρηματοδότηση από κρατικούς και κοινοτικούς πόρους τόση όση χρειάζεται για την αποκατάσταση των ζημιών , αλλά και τη δημιουργία τέτοιων υποδομών , ώστε να αντεπεξέρχονται και στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα ,που ήρθαν και δυστυχώς θα μείνουν.
  • Σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας και εκπαίδευσης του πληθυσμού από φυσικές καταστροφές.

             Στους κατοίκους  το κλιμάκιο του κόμματος , εξέφρασε την συμπαράστασή του και την σταθερή θέση του ΚΚΕ να δώσει όλες τις δυνάμεις του στον αγώνα για την αποκατάσταση των ζημιών και την άμεση αποζημίωσή τους.

      Την Τετάρτη το πρωί το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα και τον έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη. Στις συναντήσεις τονίστηκε η θέση του κόμματος για άμεση και 100% αποζημίωση όλων των πληγέντων σε σπίτια καταστήματα εμπορεύματα αλιευτικά σκάφη κλπ. Η ανάγκη για άμεση αποκατάσταση των υποδομών που υπέστησαν φθορές και κυρίως η άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου που συνδέει τα χωριά με το Βαθύ , αφού είναι και ο δρόμος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250