Ε.Α.Σ.: Απόφαση σταθμός για τους Αγρότες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 22:16

Ε.Α.Σ.: Απόφαση σταθμός για τους Αγρότες

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι το Πρωτοδικείο Χαλκίδας έκανε δεκτή αγωγή Αγρότη, της δικηγόρου στον Άρειο Πάγο κ. Αγγελικής Λαλούση, με την οποία ζητούσε να αναγνωριστεί ότι δεν οφείλει κανένα ποσό στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (Α.Τ.Ε.) από παλαιά προ του 2000 Κτηνοτροφικά Δάνεια και ότι οφείλει η Α.Τ.Ε. να εφαρμόζει το άρθρο 39 του Ν.3259/2004 (Νόμος πανωτοκίων) στον υπολογισμό των απαιτήσεων της, αφαιρώντας τους τόκους τα πανωτόκια και τα έξοδα.

Η Αγροτική Τράπεζα όχι μόνο ΔΕΝ εφαρμόζει το Νόμο στον υπολογισμό των απαιτήσεων της, αλλά στις δίκες επί αγωγών Αγροτών ισχυρίζεται ότι επειδή έχει τεθεί από το 2012 σε εκκαθάριση, οι αγωγές εναντίον της είναι απαράδεκτες, άποψη την οποία μέχρι πρόσφατα ακολουθούσαν και τα Δικαστήρια.

Το Πρωτοδικείο Χαλκίδας δημιουργώντας "δεδικασμένο", άνοιξε το δρόμο σε σωρεία Αγροτών οι οποίοι με αγωγές τους θα διεκδικήσουν το δικαίωμα τους να αναγνωριστεί ότι ΔΕΝ οφείλουν κανένα ποσό στην Αγροτική Τράπεζα αλλά και στον εγγυητή δημόσιο το οποίο καταπίπτει εγγυήσεις στην Α.Τ.Ε. και στη συνέχεια δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Αγροτών. Το δεδικασμένο ισχύει και για τις αγωγές της Αγροτικής Τράπεζας και της εκκαθαρίστριας αυτής εταιρίας PQH κατά των Αγροτών.

Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες: