Ο Νίκος Φωκάς διέσωσε νεαρό φλαμίνγκο στην παραλία των Πετανών (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 10:16

Ο Νίκος Φωκάς διέσωσε νεαρό φλαμίνγκο στην παραλία των Πετανών (εικόνες)

Ο Νίκος Φωκάς είναι φωτογράφος της άγριας ζωής με καταγωγή από την Κεφαλονιά και συγκεκριμένα από τα Φωκάτα.

Έχει μάλιστα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας πουλιών "Handbook of the Birds of the World" ύστερα από 3000 κλικ και μετά από δυο χρόνια παρακολούθησης.

H φωτογραφία που του έδωσε τότε τη νίκη, απεικονίζει μια σταχτάρα (πετροχελίδωνο) που περνάει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του πετώντας. Προσγειώνεται μόνο για να αναπαραχθεί ενώ πετάει ακόμα και όταν κοιμάται!

Ωχροσταχτάρα IMG 7730 06 25 12

Πριν λίγες ημέρες κατά τις διακοπές του στο νησί, διέσωσε ένα νεαρό φοινικόπτερο (φλαμίνγκο) που έχασε το δρόμο στο μεταναστευτικό του ταξίδι και εμφανίστηκε στην παραλία των Πετανών χαρίζοντας μας αυτές τις όμορφες εικόνες...

Αυτή την εποχή τα φοινικόπτερα διασκορπίζονται από τους χώρους που έχουν γεννηθεί σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κ.α προς διάφορες χώρες τις Μεσογείου μια εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Στο ταξίδι αυτό είναι πιθανό κάποια μεμονωμένα πουλιά να χάσουν το κοπάδι τους και να εμφανιστουν  σε διάφορα μέρη όπως παραλίες, λιμάνια και αλλού. 

Όπως μας είπε, σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος, όταν τα πουλιά δείχνουν εξασθενημενα ή τραυματισμένα, είναι να επικοινωνήσει με τον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής (π.χ με τον φορέα διαχειρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου) ή με καποιο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων ( π.χ με το κέντρο περιθαλψης άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ).

Ο Νίκος σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εδώ μπορείτε να δείτε το προσωπικό του bog με δείγμα της εξαιρετικής του δουλειάς:

http://nikosfokas-photography.blogspot.com

Επιμέλεια: Μαρία Κουρκουμέλη

viber image 2020 08 26 12 54 55viber image 2020 08 26 12 54 56