Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 11:35

Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ι/Φ σκάφους “EL COMMANDANTE” σημαίας Ρουμανίας, με πέντε (05) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. έξω από το λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας.

Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε, με τη συνοδεία έτερου Ι/Φ σκάφους, στο λιμένα Σάμης όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι πέντε (05) επιβαίνοντές του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EL COMMANDANTE”, μέχρι την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ'' Ν.Π. 8745, 39χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250