Ελαιουργική Κεφαλονιάς: Απαραίτητοι ψεκασμοί στις ελιές μετά τις βροχές

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 14:23

Ελαιουργική Κεφαλονιάς: Απαραίτητοι ψεκασμοί στις ελιές μετά τις βροχές

ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ 6/7/2020

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού αμέσως μετά τις βροχοπτώσεις όπως προβούν σε ψεκασμούς αντιμετώπισης του ΓΛΟΙΣΠΟΡΙΟΥ και ΔΑΚΟΥ.

Επιβαλλεται ψεκασμός ολικής κάλυψης στα ελαιόδεντρα που φέρουν καρπό με χαλκούχα σκεύασματα για την αντιμετώπιση του ΓΛΟΙΟΣΠΟΡΙΟΥ και εν συνεχεια δολωματικος ψεκασμός με επιμέλλεια στους ελαιώνες μέχρι τις 10/7 και επανάληψη στις 25/7 κατά του ΔΑΚΟΥ. Ψεκάζονται ειδικότερα πέρα από τα δέντρα με καρπό, άλλα δέντρα χωρίς καρπό, συκιές, σχοίνα, βάτα, εγκαταλειμένοι ελαιώνες κ.α.

Χρειάζεται προσοχή να μην υπάρχουν μέλισσες στην περιοχή και να γίνουν με προσοχή οι ψεκασμοί, με όλα τα μεσα ατομικής προστασίας.

Εγκαταστείστε περισσότερες δακοπαγίδες με ΕΝΤΟΜΕΛΑ ώστε να συλλαμβάνονται όλα τα έντομα του δάκου που εισέρχονται στον ελαιώνα. Παρακολουθείτε τους πλυθησμούς μέσα από παγίδες που βάζετε στα κτήματα σας και αναλόγως προβείτε σε αντίστοιχους ψεκασμούς.

Εάν γίνουν με προσοχή αυτοί οι ψεκασμοί υπάρχουν πιθανότητες να πάει καλα η χρονιά. Εάν δεν γίνουν αυτοί οι ψεκασμοί και προχωρήσει στη δευτερη και Τρίτη γενιά ο δάκος, τότε η χρονιά είναι χαμένη, όλος ο καρπός θα πέσει κάτω

Συμβουλευτείτε τους γεωπόνους σας για περισσότερα

Μαρίνα Γαλιατσάτου και Διονύσης Γαρμπης

Ελαιουργικη Κεφαλονιας

Τηλ. +302671069034

http://tastekefalonia.com




00 inkefalonia general ad 300X250