Επιθεώρηση Χαρδαλιά στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς: «Το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού θα γίνει με όρους δημόσιας υγείας και χωρίς καμία έκπτωση»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 09:18

Επιθεώρηση Χαρδαλιά στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς: «Το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού θα γίνει με όρους δημόσιας υγείας και χωρίς καμία έκπτωση»

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής η επίσκεψη – επιθεώρηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν και των απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό στο νησί μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, έφτασε στην Κεφαλονιά στις 10 το πρωί, από την Ζάκυνθο όπου βρέθηκε για τον ίδιο λόγο και εν συνεχεία θα βρεθεί στην Κέρκυρα για να επιθεωρήσει και εκεί το αεροδρόμιο του νησιού.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, είχε συνάντηση με την διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στην οποία έδωσαν το παρών όλοι οι επιτελείς των μέσων ασφαλείας του νησιού, η διοίκηση του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, καθώς επίσης και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ. Χαρδαλιάς με δηλώσεις του τόνισε πως: «Ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι για τα πρωτόκολλα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε και τις διαδικασίες. Το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού θα γίνει με όρους δημόσιας υγείας και χωρίς καμία έκπτωση πάνω σε αυτό. Η Κεφαλονιά είναι ένας όμορφος τουριστικός προορισμός και θέλουμε να είναι ασφαλής όχι μόνο γι αυτούς που θα έρχονται για τουρισμό, αλλά και γι' αυτούς που θα τους φιλοξενήσουν. Θα είμαστε έτοιμοι και όλα θα πάνε καλά. Την ευθύνη των υγειονομικών ελέγχων θα έχει συνεργείο υγειονομικών στελεχών των ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής υπολοχαγό γιατρό, συνεπικουρούμενους από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Ολη η ομάδα του αεροδρομίου μαζί με τους ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού θα είναι παρόντες σε μία άσκηση που φαντάζει δύσκολη, αλλά είναι πολύ σημαντική για να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός» .

Παρακάτω ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, αλλά και του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκη Παναγή Καππάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρου Τραυλού και του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου. 

100 δειγματοληπτικά τεστ την ημέρα στο Αεροδρόμιο 

Όπως τονίστηκε καθημερινά στο αεροδρόμιο θα γίνονται 100 δειγματοληπτικά τεστ για ανίχνευση του Covid - 19.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

12456810

20

13