Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Απόπλους” ενημερώνει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 12:36

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Απόπλους” ενημερώνει

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Απόπλους" ολοκλήρωσε για το 2012 τον κύκλο των δράσεων για εκπαιδευτικούς, με την πραγματοποίηση στη Σάμη του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα "Φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων & εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στο χώρο του σχολείου".

Το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε απο 4/12 έως 12/12 παρακολούθησαν 12 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι που υπηρετούν στα σχολεία της Σάμης και των Μεσοβουνίων και στόχος του Κέντρου Πρόληψης είναι η συνέχιση της συνεργασίας μαζί τους για την εφαρμογή υλικών πρόληψης των εξαρτήσεων στο χώρο του σχολείου.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη 2 ομάδες γονέων στα Βλαχάτα και στη Σάμη με θέμα την επικοινωνία στην οικογένεια, οι οποίες θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά.

Το Κέντρο Πρόληψης θα συνεχίσει το έργο του και το 2013 με δράσεις που θα αφορούν τόσο σε εκπαιδευτικούς και γονείς όσο και σε μαθητές όλων των βαθμίδων.

Τέλος ο "Απόπλους" συνεχίζει να δέχεται αιτήματα βοήθειας για περιστατικά χρήσης ουσιών στο χώρο του Κέντρου στο Αργοστόλι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 26710-27320. Υπενθυμίζεται οτι για γενικότερες πληροφορίες για το Κέντρο Πρόληψης και το έργο του οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.apoplus.gr.




00 inkefalonia general ad 300X250