ΑΔΕΔΥ: Όχι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε βάρος των δικαιωμάτων του νοσηλευτικού προσωπικού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 10:29

ΑΔΕΔΥ: Όχι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε βάρος των δικαιωμάτων του νοσηλευτικού προσωπικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όχι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε βάρος των δικαιωμάτων του νοσηλευτικού προσωπικού!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε δύο κλάδους. Το νέο χτύπημα που προωθείται, σε βάρος των δικαιωμάτων νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών, με τη στοχευμένη διάσπαση του κλάδου στα δύο, πραγματοποιείται στο όνομα της επίσπευσης των προσλήψεων και της «αναβάθμισης» των νοσηλευτών!!! Η κυβέρνηση προκαλεί, τη στιγμή που λείπουν πάνω από 20.000 νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, προσφέροντας υπηρεσίες μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαρκούς εντατικοποίησης.

Είναι ενδεικτικό πως, για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, η 6η ΥΠΕ αξιοποιεί την υφιστάμενη πολυδιάσπαση του νοσηλευτικού προσωπικού (σε ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ), που αποτελεί και τον πυρήνα του προβλήματος, ρυθμίζοντας τη ροή των προκηρύξεων, αποκλείοντας στην πράξη κατηγορίες από την πρόσβαση στις πλατφόρμες, στο όνομα της «καλύτερης ποιότητας στην υγεία»!!! Προσπαθούν να πείσουν πως αποτελούν θυσία στην «αναβάθμιση» οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού συμβασιούχοι νοσηλευτές που ήλθαν, πολύ μακριά και από τα «επείγοντα» κενά, που οι ίδιοι αναγνώρισαν πως είναι δεκάδες…

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών για:

-Απόσυρση της σχετικής ΠΝΠ.

-Κατάργηση της πολυδιάσπασης και δημιουργία μίας ενιαίας κατηγορίας, με Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, όπου θα ενταχθούν, με μεταβατικές διαδικασίες, οι ΤΕ και ΔΕ συνάδελφοι.

-Ενιαία ανώτατη νοσηλευτική εκπαίδευση, χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποίηση.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Μία νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα και χορήγηση των ημερών ανάπαυσης και των κανονικών αδειών.

Αργοστόλι 30/05/2020

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250