Γ. Μπαλάφας – Σπ. Παγώνης στον Inkefalonia 103,9: «Οικολογικό “πραξικόπημα” αυτό που έγινε με το Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο» (Ηχητικά)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 22:54

Γ. Μπαλάφας – Σπ. Παγώνης στον Inkefalonia 103,9: «Οικολογικό “πραξικόπημα” αυτό που έγινε με το Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο» (Ηχητικά)

Την άποψή τους για το νέο Παριβαλλοντικό Νομοσχέδιο, εξέφρασαν στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9, και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, o πρ. Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας και ο Γραμματέας της Νομαρχιακή Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, Σπύρος Παγώνης – Ποταμιάνος.

Αμφότεροι σε όλους τους τόνους καυτηρίασαν την στάση της Κυβέρνησης να φέρει δύο άρθρα (93 και 27), που θίγουν τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς. Μάλιστα ο κ. Παγώνης χαρακτήρισε την προσπάθεια που έκανε η Κυβέρνηση να περάσει τα συγκεκριμένα άρθρα «νύχτα και χωρίς διαβούλευση» ως ένα «Οικολογικό πραξικόπημα».

Ο Μπαλάφας τόνισε πως εν μέσω πανδημίας του Κορονοϊού και «καταστολής» των πολιτών, η Κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που αφορά το περιβάλλον. Τα πράγματα και οι αντιδράσεις του κόσμου, θα ήταν διαφορετικές, αν όλο αυτό ερχόταν υπό κανονικές συνθήκες.

Πρόκειται για ένα Περιβαλλοντοκτόνο Νομοσχέδιο, που δυστυχώς το θα βρούμε μπροστά μας τον επόμενο καιρό και τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Παγώνης ως εκπαιδευτικός μίλησε για την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτή την στιγμή νιώθουμε σαν «πειραματόζωα». Κανονικά θα έπρεπε να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου για τα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες και όχι για τις άλλες τάζεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακούστε τις δύο συνεντεύξεις που έδωσαν οι κ Μπαλάφας και Παγώνης στον Inkefalonia 103,9.

 Γιάννης Μπαλάφας 

 Σπύρος Παγώνης 




00 inkefalonia general ad 300X250